Здоров'я

Житомирська область залишається «помаранчевою»: перевищення за двома показниками

6 October 2021, 09:37

На сайті МОЗ оприлюднені ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19 за шістьма показниками: Житомирська область залишається серед областей з помаранчевим рівнем епідемічної небезпеки.

Станом на 5 жовтня Житомирська область має перевищення за двома показниками: коефіцієнт виявлених випадків інфікування, який повинен бути менш ніж 20%, а в наші області він вже три дні поспіль більший; рівень госпіталізації, який має становити менш ніж 60 на 100 тис. населення, 5 жовтня перевищений – 63,2%.

За інформацією МОЗ, в помаранчевій зоні діють обмеження жовтої зони, при цьому місцева влада може самостійно вводити додаткові обмеження.

Нагадаємо, Житомирська область знаходиться в помаранчевій зоні з 4 жовтня 2021 року. За добу, 5 жовтня, в Житомирській області лабораторно підтверджено 382 випадки коронавірусної хвороби, від ускладнень СOVID-19 зафіксували 14 летальних випадків. У лікарнях області, які внесені до переліку закладів охорони здоров`я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, зайнято 59,04% ліжок.

У яких випадках хворих на коронавірус мають госпіталізувати, кому можуть відмовити та який маршрут проходить хворий у лікарні 28 вересня роз’яснював медичний директор житомирської лікарні №1 Андрій Волков.

Як повідомляв Житомир.info, рішенням Державної комісії ТЕБ та НС з 23 вересня 2021 року в усіх регіонах України встановлений «жовтий» рівень епіднебезпеки. Станом на 30 вересня у лікарнях, які в Житомирській області надають допомогу хворим на коронавірус, було зайнято 54% ліжок, з початку жовтня комунальний заклад «Лікарня №2» Житомирської міської ради знову почав приймати хворих з COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус МОЗ  
Матеріали по темі