Місто

У Житомирі комісія з топоніміки має обговорити проєкти чотирьох меморіальних дощок

26 October 2021, 10:03

На 28 жовтня у Житомирі заплановане засідання міської комісії з топоніміки. Члени комісії мають обговорити проєкти встановлення чотирьох меморіальних дощок.

Про це 25 жовтня повідомили в розділі «Оголошення» на сайті Житомирської міської ради.

Відбудеться засідання у пресцентрі Житомирської міської ради, початок – 10:00 год. 28 жовтня. У порядку денному – чотири питання.

Так, члени комісії збираються розглянути проєкти встановлення кількох меморіальних дощок:

• проєкт влаштування меморіальної дошки Нікуліну Володимиру Федоровичу на головному фасаді будинку за адресою м. Житомир, вул. Кафедральна,10 (почесний громадянин Житомира Володимир Федорович Нікулін помер 1 квітня 2021 року на 91-му році життя. Детальне про трудову діяльність Володимира Нікуліна – тут)

• проєкт на пам'ятну дошку з влаштуванням на підпірній стіні еспланади палацу барона Івана де Шодуара в парку ім.Ю.Гагаріна в м.Житомирі, присвячену Івану Максиміліановичу барону де Шодуару.

• проєкт встановлення пам'ятної дошки біля пам'ятного знаку жертвам політичних репресій, розстріляних в 1937-1938 роках в районі пров. Путятинського у м. Житомирі.

• технічний паспорт (проєкт) меморіальної дошки вченому-історику, професору, краєзнавцю і громадському діячу Борису Кругляку на будинку, де він проживав, за адресою м. Житомир, вул. Київська, 29 (Борис Кругляк – український вчений-історик, який народився, жив та працював у Житомирі)

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради не підтримав проєкт рішення про демонтаж меморіальних дошок Василю Кавуну, Василю Ямчинському та Олексію Щасному та пам’ятнику Василю Кавуну, оскільки члени виконкому та місцеві краєзнавці вважають цих діячів частиною історії Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: топонімічна комісія комісія з топоніміки меморіальна дошка  
Матеріали по темі