Економіка

В аукціоні на видобуток габро в Житомирській області взяли участь дві фірми одного власника: спецдозвіл на 5 років отримали за 244 тис. грн

27 October 2021, 16:06

Державна служба геології та надр України 9 вересня 2021 року продала ПП «Тиогран» спеціальний дозвіл на видобуток габро на Південній ділянці Адамівського-1 родовища за 244 тис. грн.

За умовами договору, фірма придбала спеціальний дозвіл на 5 років. Південна ділянка Адамівського-1 родовища розташована на відстані близько 1,0 км на південь від с. Гайки Хорошівського району Житомирської області.

Держгеонадра оголосили аукціон 29 червня, початкова ціна дозволу на користування надрами складала 233 тис. 894 грн. Участь в аукціоні, який відбувся 18 серпня, окрім ПП «Тиогран», взяло ПП «ТВТ», запропонувавши цінову пропозицію у 243 тис. 894 грн, що виявилось на 106 гривень дешевше за пропозицію переможця аукціону - 244 тис. грн. Свої пропозиції учасники подавали в один день з різницею у 9 хвилин.

ПП «Тиогран» засноване напередодні оголошення аукціону - 3 червня 2021 року. Зареєстрована фірма у Житомирській області, смт Іршанськ по вулиці Гулія, 2А. Власниками фірми є Тетяна Тимошкіна та Володимир Тимошкін. Тимошкіним належить ще одна фірма - вищезгадане ПП «ТВТ», яке зареєстроване за тією ж адресою, що і ПП «Тиогран».

Зазначимо, що ПП «ТВТ» фігурує у кримінальному провадженні, відкритому у серпні 2018 року Хорошівським відділенням поліції.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що посадові особи ПП «ТВТ» після призупинення дії спеціального дозволу №5141 від 10.02.2010 року на користування надрами виданого з метою видобування габро, на наданій їм в користування ділянці надр не припинили видобування корисної копалини загальнодержавного значення після призупинення дії строку спеціального дозволу з 01 лютого 2018 року.

«Під час проведення огляду місця події 30.08.2018 на території родовища Адамівське 1 ПП "ТВТ" слідчим, в присутності понятих, за участю начальника кар`єру встановлено наявність працівників, робочої техніки для видобування корисної копалини, інших ознак, які підтверджують факт, що кар`єр знаходиться в робочому стані. Було допитано ряд свідків, якій вказали, підприємство працювало в незмінному графіку, а саме кожного дня, крім вихідних та святкових днів, а також днів, коли несприятливі погодні умови», - йдеться в матеріалах справи.

30 серпня 2019 року суддя Житомирського районного суду постановив клопотання слідчого Хорошівського відділення поліції Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області задовільнити та продовжити строк досудового розслідування на рік.

Станом на зараз, інформацію про завершення досудового розслідування та передачу цієї справи до суду у відкритих джерелах знайти не вдалося

Габро - це магматична гірська порода, яка складається з лабрадору, кольорових мінералів, і в невеликих кількостях рудних мінералів. Габро використовують як облицювальний і штучний камінь, щебінь.

Хто придбав на аукціоні спецдозволи на користування надрами Житомирської області у першій половині 2021 року та як фірми потім змінювали власників, читайте тут.

Нагадаємо, 13 жовтня 2021 року Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав Державну службу геології та надр видати ТОВ «Екологічні технології та будівництво» спецдозвіл на видобуток бурштину на ділянці Білківська в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: габро видобуток надра аукціон ТВТ Тиогран  
Матеріали по темі