Здоров'я

Як у Житомирі мобільні бригади контролюють дотримання карантину

28 October 2021, 15:24

У Житомирі посилили контроль за дотриманням карантину. Працівники Держпродспоживслужби спільно із Нацполіцією проводять рейдові перевірки у магазинах, аптеках, торгівельних точках та закладах громадського харчування. Як це саме відбувається, журналісти Житомир.info побачили на власні очі.

В міському управлінні Держпродспоживслужби розповіли, які порушення найчастіше виявляють та як це карається.


«На минулому тижні ми перевірили 95 об’єктів, третина з них була з порушеннями, вносилися приписи, попередження, потім складали протоколи за невиконання цього припису. Які є порушення на об’єктах: недотримання маскового режиму, дистанції, скупчення людей без масок, не дотримання дезинфікуючого режиму самими працівниками та відвідувачами, антисептики повинні бути доступними для відвідувачів. Ми складаємо протоколи по статті №42, а Нацполіція по статті № 44-3. Ми складаємо протокол, відправляємо на обласне управління, там щосереди розглядаються ці протоколи, і виносять штрафи, в залежності від того, які були виявленні порушення, від 170 до 450 грн, але, якщо багато грубих порушень від 17 тис грн штрафу. Якщо всі працівники кафе 100% щеплені, і відвідувачі мають сертифікати, це кафе може працювати», — розповідає т.в.о. начальника Житомирського міського управління ГУ Держпродспоживслужби Галина Шарапа.

Мобільні бригади також нагадують про необхідність вакцинації проти Covid-19, заклади в яких усі працівники вже щеплені, отримують наліпку розробленою МОЗ, яка засвідчує повну вакцинацію.

Нагадаємо, в Україні створили 900 мобільних бригад для контролю за дотриманням карантину.

Як повідомляв Житомир.info, з 30 жовтня Житомирська область переходить до червоної зони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин перевірка держпродспоживслужба  
Матеріали по темі