Місто

​Директор житомирського водоканалу анонсував підвищення тарифів на воду

29 October 2021, 12:14

У Житомирі з 1 січня 2022 року будуть змінені тарифи на воду. Поки невідомо на скільки зросте ціна, але підвищення вартості водопостачання не уникнути.

Про це 29 жовтня під час онлайн-звіту розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

«Згідно до законодавства України, кожен рік ми маємо переглядати наш тариф. Це покликано тим, що в нашій країні системно збільшується заробітна плата, яка складає 35% нашого тарифу і цей сегмент ми обов’язково маємо переглядати. Окрім того, вже на жаль та ситуація з енергетичними ресурсами і зростанням цін на електричну енергію, яка відбувається зараз, не залишає нам можливості використовувати ті тарифи, які діяли протягом 2021 року. Ми маємо врахувати цей шалений стрибок (ціни, - ред.) електроенергії, але це не є єдиною проблемою. Адже зростання вартості енергетичних ресурсів автоматично вплинуло на вартість товарів та послуг, які ми використовуємо для того, щоб забезпечити безперебійність роботи нашого підприємства. 5% наших витрат це реагенти, вартість яких також залежить від вартості електричної енергії та газу і ми очікуємо, що можливо на них теж буде зростати ціна. Вартість металу, трубопроводів, запірної арматури, спеціалізованої техніки - ми очікуємо, що також буде змінюватись через те, що змінюється вартість енергетичних ресурсів. Цей стрибок вплинув на економіку всієї країни і для того, щоб системно забезпечувати водопостачання нашого міста, ми не можемо проігнорувати цей неприємний і вкрай важкий для нашого населення фактор, але ми маємо діяти безперебійно. Тому, ми очікуємо, що зміни тарифу в 2022 році будуть і будуть вони застосовані з 01.01.2022 року», - зазначив Андрій Нікітін.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 2020 року у водоканалі анонсували, що з січня з 2021 року тариф на водопостачання та водовідведення у Житомирі зросте на 4 грн за кубічний метр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водопостачання тарифи Нікітін  
Матеріали по темі