Економіка

Через коронавірус форум інвесторів у Житомирі перенесли на травень наступного року

23 November 2021, 10:22

Форум інвесторів відбудеться у Житомирі в травні наступного року. Захід перенесли через COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Мета форуму – презентувати Житомирщину як регіон, привабливий для інвестицій. До Житомира з’їдуться потенційні інвестори з країн-партнерів нашого міста, що надають технічну, експертну та фінансову підтримку нашій громаді, - з Німеччини, США, Швеції, Швейцарії. Про це повідомив міський голова Сергій Сухомлин під час засідання ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації. Він також додав, що проведення форуму збігатиметься ще з однією вагомою подією у Житомирі - великим фестивалем класичної музики імені Святослава Ріхтера. На території Житомирської громади активно здійснюються заходи із залучення інвестицій. До кінця року розширяться виробничі потужності підприємств з іноземними інвестиціями - «Ферпласт-Україна» та «ІП Євроголд Індестріз ЛТД». Активно ведуться роботи з будівництва і сміттєпереробного заводу. Обладнання сюди завезуть та вмонтують уже наприкінці цього місяця, а в січні наступного року завод запрацює у тестовому режимі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року стало відомо, що через скорочення видатків департамент Житомирської ОДА відмінив тендер на організацію інвестиційного форуму «Polissia Invest». Очікувана вартість закупівлі становила 2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2021 в обласній раді відбулось засідання робочої групи з підготовки та проведення Житомирського інвестиційного форуму «Polissia Invest», на який запросять перших осіб держави та дипломатів.

На організацію та проведення Житомирського інвестиційного форуму «Polissia Invest» планували витратити 2 млн грн, з яких 1 млн грн – з обласного бюджету, 1 млн грн – з місцевого бюджету. Орієнтовною датою проведення заходу називали 15 жовтня 2021.

Інвестиційний форум «Polissia Invest» був ініційований Житомирським бізнес-клубом, який заснував Вадим Ліскі – радник мера Житомира, обраний в 2020 році депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум інвесторів Polissia Invest бізнес інвестор інвестиції 
Матеріали по темі