Місто

Житомирський кіт Міккі став першим соціалізованим котом України та потрапив до книги рекордів

25 November 2021, 16:18

Спокійно сидячи у колясці кіт Міккі прогулюється Михайлівською зі своєю господаркою Наталією. Разом можуть піти і на ринок, і в торговельні центри. Кіт не боїться людей та інших тварин, його не лякають звуки дороги й машин.

Наталія стверджує, що завдяки власній методиці виховання змогла соціалізувати кота і тепер він став для неї компаньйоном для прогулянок. За таку унікальність Міккі отримав титул першого соціалізованого кота та потрапив до Книги рекордів України.

«Книга рекордів дуже рідко фіксує рекорди, які пов’язані з тваринами, тому що наші експерти дуже прискіпливо ставляться до експертизи проведення. Цей рекорд є дійсно унікальним, по-перше, він є першим у цій категорії. Під час слідкування за поведінкою тварини ми дослідили, що Міккі є дійсно унікальним котом», - каже представниця Книги рекордів України Юлія.


Зараз коту Міккі п’ять з половиною років і майже все життя він із залюбки прогулюється вулицями міста у дитячому візку.

Про характер кота та унікальну методику виховання розповідає власниця кота Наталія Зубарева.

«Характер у нього сангвінічний. Він може і лапкою вдарити й показати характер, але оскільки це виховання, це новий підхід до вигулу кота. Це моя авторська методика на базі педагогіки, психології, навіть філософії, соціології - навчити кота гарно та приємно реагувати на людей, на все, що пов’язано з людьми, тобто бути соціалізованим. У кота я розвинула пізнавальний інтерес і повністю ми прибрали почуття страху, тому що коли є страх, то пізнання не буде, а розвиток зупиняється. У кота немає страху і він пізнає цей світ. У першу чергу, раджу подивитися на кота, як на дитину. Це доведений науковий факт, що у кота психологія дитини до п’яти років. І раджу молодим батькам, якщо зможете виховати кота у колясці, то і дітей своїх ви точно виховаєте », - власниця кота Наталія Зубарева.

Нагадаємо, 5 вересня 2021 на Михайлівській у Житомирі пройшов Всеукраїнський марш за права тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіт рекорд соціалізований кіт книга рекордів  
Матеріали по темі