Місто

Прокуратура виграла суд за приміщення в центрі Житомира вартістю 28 млн грн: нерухомість мають повернути університету

29 November 2021, 17:03

У Житомирі двоповерхове приміщення ДП «Житомирський ЦНТІ» вартістю 28 млн грн повернуть політехнічному університету в державну власність.

Про це 29 листопада повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирська обласна прокуратура у Господарському суді Житомирської області домоглася скасування державної реєстрації права приватної власності на двоповерхову будівлю ДП «Житомирський ЦНТІ» площею майже 1200 кв.м та повернення з незаконного володіння державі. Прокурори у суді довели, що будівля вартістю 28 млн грн, власником якої є державний університет «Житомирська політехніка» як правонаступник ЦНТІ, протиправно вибула з державної власності за підробленими документами», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що державний реєстратор на підставі підробленого акту про проведення електронних торгів у лютому 2019 року незаконно зареєстрував право приватної власності на двоповерхову будівлю за фізичною особою, яка невдовзі продала нерухомість. Новий власник також не став користуватися приміщенням, а в червні 2020 року, на підставі акту приймання-передачі передав товариству з обмеженою відповідальністю.

«Житомирська обласна прокуратура, в інтересах держави в особі Державного університету «Житомирська політехніка» та Міністерства освіти і науки України заявила позов, який судом задоволено у повному обсязі. Дії державного реєстратора кваліфіковано як кримінальне правопорушення, яке наразі розслідувано та з обвинувальним актом прокуратурою скеровано до суду», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, 16 січня 2021 року Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за позовом Житомирської обласної прокуратури в інтересах держави в особі державного підприємства «Житомирський державний центр науково-технічної інформації та інновацій», державного університету «Житомирська політехніка», Міністерства освіти і науки України до товариства з обмеженою відповідальністю «Майфорс» з приводу повернення у державну власність будівні за адресою: м.Житомир, вул. Велика Бердичівська, 31.

Зауважимо, що ТОВ «Майфорс», якому з 24 червня 2020 року належить будівля на вул.Велика Бердичівська, 31, було зареєстроване у переддень підписання акту прийому-передачі – 15 червня 2020 року. Власниками фірми є Болейко Денис Олександрович та Швець Олександр Сергійович, статутний капітал – 3 млн грн, основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

30 червня 29-річному колишньому держреєстратору, який за підробними документами здійснив операції з відчуження майнового комплексу, повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, а також несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчиненій особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 365-2 КК України, ч. 1 ст. 362 КК України).

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2000-х державне підприємство «Житомирський державний центр науки, інновацій та інформатизації», зареєстроване в квітні 1998 року, очолив Володимир Матюшенко, з 2015 року ЦНТІ перебуває в стані припинення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд вул.Велика Бердичівська ЦНТІ будівля університет  
Матеріали по темі