Місто

Що робити, якщо не вдається сплатити за проїзд в громадському транспорті «Карткою житомирянина»

6 December 2021, 18:33

Розрахуватися «Карткою житомирянина» в електротранспорті - справжня лотерея. Саме з такою проблемою 6 грудня звернулася до редакції Житомир.info читачка Неля.

«Валідатор не в кожному тролейбусі та трамваї може зчитати таку картку. Придумують, що завгодно, аби не дати мені талончик за 3 грн... А в тролейбусі № 012 (маршрут 4-А) кондуктор мене висадив з тролейбуса, почав вимагати оплату в розмірі 6 грн, загрожувати, що тролейбус нікуди не поїде, поки я не заплачу 6 грн», — пише житомирянка Неля.


Чому виникають такі проблеми, ми запитали у начальника управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтина Підпокровного.

«Може бути декілька причин, чому валідатор не приймає «Картку житомирянина». По-перше, може не бути коштів на рахунку, треба перевірити баланс. По-друге, можуть бути якісь технічні проблеми з карткою. Це можна перевірити на Гагаріна, 24 та на гарячих лініях, які працюють. Можна перевірити чи працює картка в транспортному додатку «Картка житомирянина», або звернутися на підприємство на Гагаріна, 24. І третє — це питання до валідаторів, якщо ви впевнені, що картка працює і кошти на рахунку є. Якщо картка житомирянина не працює в тролейбусі чи автобусі, але паралельно приймає транспортні картки, то це проблема не у валідаторі, це проблема саме в картці. 99% таких звернень — це якраз проблеми в роботі картки. Крім того, може люди звертаються тому, що на «Картку житомирянина» вмикається оплата тільки з 10 до 16 год», — розповідає начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Якщо валідатор дійсно не працює, ви можете сплати за проїзд у громадському транспорті 3 гривні готівкою, нагадує Костянтин Підпокровний.

«Якщо не працює валідатор, вартість проїзду складає 3 грн для всіх категорій людей. Якщо дійсно валідатор вимкнений чи не працює», — каже Костянтин Підпокровний.

Якщо водій чи кондуктор все-таки вимагає сплатити повну вартість проїзного квитка, коли валідатор не працює, в управлінні радять повідомити про це на гарячу лінію КП «Житомиртранспорт»: (067) 503-21-26 або (093) 503-21-26.. Там обіцяють розібратися з кожним таким випадком.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 серпня вступили в дію зміни щодо вартості проїзду в громадському транспорті Житомира при розрахунку банківською карткою чи безготівково. Згідно з даними змінами, пенсіонери матимуть право на пільговий проїзд лише за наявності «Картки житомирянина». Тоді ж заступник мера Олександр Шевчук розповів, за яким принципом відбуватиметься диференціація тарифу на проїзд у громадському транспорті Житомира.

Разом з тим, жителі Житомира скаржились на проблеми з оформленням «Картки житомирянина». Коментар міської ради з даного приводу дивіться у відеосюжеті. Згодом і в Ощадбанку пояснили, чому просять отримувачів «Картки житомирянина» стати клієнтами їх установи та перевести пенсію саме до них.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд вартість "Картка житомирянина" Підпокровний транспорт  
Матеріали по темі