Місто

Фірми-партнери розіграли тендер на реставрацію житомирського музею космонавтики за понад 25 млн грн

9 December 2021, 10:35

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації має намір укласти угоду з ПП «Елітбуд-1», на ремонтно-реставраційні роботи будинку Національного музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова вартістю 25,3 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

У тендерній документації зазначається, що ремонтно-реставраційні роботи музею космонавтики ім.С.П.Корольова, що розташований по вулиці Дмитрівська, 2, мають бути виконані до 1 вересня 2022 року.

У технічному завданні зазначено, що переможець торгів має провести демонтажні роботи, замінити вікна та двері, встановити огорожу, провести роботи з зовнішнього освітлення та теплової мережі, улаштувати дощову каналізацію, озеленити територію, встановити лави, урни та інше.

Очікувана вартість закупівлі становила 25,65 млн грн. Конкурентом з ціновою пропозицією у 25,6 млн грн виступило ТОВ «АртХаус», запропонувавши цінову пропозицію на 300 тис. дорожчу. Під час аукціону фірми між собою не конкурували та не знижували цінові пропозиції.

У тендерній документації ПП «Елітбуд-1» замовник знайшов невідповідності, однак надав можливість упродовж 24 годин їх виправити.

3 грудня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА опублікував намір укласти угоду з ПП «Елітбуд1».

Зазначимо, що у відомостях про обладнання, ТОВ «АртХаус» вказує, що орендує автокран 1020 т-С КС 3575 КРАЗ 250 у ТОВ «Зодчество ЛТД» та надає договір оренди. Беручи участь у іншому тендері, ТОВ «АртХаус» вказувало у тендерній документації, що такий же автокран з такими ж технічними характеристиками фірма орендує у ФОП Болейко Д.О.

ФОП Болейко Денис Олександрович є власником ПП «Елітбуд-1», з яким ТОВ «АртХаус» конкурує на торгах.

Паралельно з тендером на реставраційні роботи музею космонавтики, ТОВ «АртХаус» бере участь у тендері з ремонту території благоустрою центральної алеї бульвару Польського, де у документації про наявність будівельних машин і механізмів вказує про залучення шести одиниць техніки ПП «Елітбуд-1».

elittt

Найчастіше ПП «Елітбуд-1» зустрічається на тендерах саме з ТОВ «АртХаус» - 31 раз, з яких 11 разів перемогу отримало ТОВ «АртХаус», 5 разів ПП «Елітбуд-1», 13 разів виграли інші фірми та двічі тендери відміняли.

ПП «Елітбуд-1» зареєстроване в 2005 році у Житомирі. Спеціалізується підприємство на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал фірми – 20 млн грн. Власниками фірми є Василь Іванович Бойко та Денис Олександрович Болейко. За даними “Прозорро”, з 2016 року фірма отримала держзамовлень на понад 464 млн грн.

ТОВ «АртХаус» зареєстроване в 2006 році у Житомирі. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 35 тис. грн. Власником фірми є Бобло Петро Іванович, а керівником - Герасимчук Василь Васильович. За даними “Прозорро”, з 2016 року фірма отримала держзамовлень на понад 357 млн грн, всі роботи виключно в Житомирі та області.

Зазначимо, що це вже третя спроба провести тендер. Музей космонавтики імені С.П. Корольова спершу збиралися відремонтувати за 26 млн грн, втім оголошений в липні 2021 тендер відмінили. За кілька днів оголосили нову закупівлю на 24,5 млн грн, провели аукціон, визначили переможця, але договір не уклали через відміну тендеру у зв’язку з віднесенням будівлі музею до об’єктів культурної спадщини, в яких можна проводити виключно реставраційні роботи. Тож, на початку жовтня департамент регіонального розвитку ОДА оголосив тендер на розроблення проєктної документації ремонтно-реставраційних робіт будівлі музею космонавтики за 48,6 тис. грн. 28 жовтня департамент ОДА знову оголосив тендер на ремонтно-реставраційні роботи будинку Національного музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова, з очікуваною вартістю закупівлі - 25,6 млн грн.

Нагадаємо, 20 жовтня 2021 на своїй сторінці у фейсбук міністр Олександр Ткаченко повідомив, що експертна рада при Міністерстві культури і інформаційної політики обрала 26 культурних пам’яток, які відреставрують за кошти програми «Велика реставрація», з них три об’єкти - у Житомирській області. Однак музею космонавтики в тому переліку немає.

Як повідомляв Житомир.info, комунальний заклад Житомирської обласної ради «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» 8 вересня 2020 отримав статус «національного».

Наталія Іжицька для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер ОДА музей коспонавтики ремонт  
Матеріали по темі