Місто

Як отримати тисячу гривень за вакцинацію та на що її хочуть витратити житомиряни

13 December 2021, 13:38

9 грудня Уряд затвердив порядок надання 1000 гривень для всіх вакцинованих українців.

Отримати гроші може лише повнолітня особа, яка отримала два щеплення від СOVID-19. Звісно на вашому смартфоні має бути встановлений додаток «Дія» з електронним ковід-сертифікатом.

Аби отримати виплати на першому етапі, треба подати відповідну заявку в «Дії» до 29 грудня.


Як це зробити

По перше, оформіть спеціальну віртуальну картку «єПідтримка» у додатку банку або офлайн-відділенні. Наразі це можна зробити у п'ятьох банках.

Відсьогодні, 13 грудня, в додатку «Дія» у деяких користувачів має з’явитися нова послуга – «єПідтримка». Далі потрібно оновити свій додаток «Дія» та відкрити його.

Вам має прийти сповіщення про «Пілотну послугу єПдтримка». Якщо такого повідомлення немає, тоді потрібно зайти у розділ «Послуги» та знайти там «єПідтримку».

Далі виберіть для виплати картку «єПідтримка» та очікуйте на кошти. Ці гроші з 19 грудня зможе отримати кожен вакцинований.

Витратити їх дозволили лише на певні сфери й тільки протягом чотирьох місяців.

Також ми запитали у житомирян, які отримали щеплення двома дозами, чи спробували вони подати заявку на отримання виплати та чи визначились, на що витратять гроші.

«Так, два щеплення зробила. Ще не спробувала, ще ні, але думаю спробувати. Ще не знаю, але гадаю, що на виставу сходжу якусь», – каже Марина.

«Ні-ні, ще не спробувала, бо в «Дії» ще послуга не підтягнута. На що витрачу? Можливо, у театрі щось буде, якісь гастролі, то в театр сходжу», – сказала Наталія.

«Ні, не отримували 1000 грн. Ні, і навряд отримаю. У нашій державі просто так кошти не дають», – переконана Олена.

«Ні, не намагався (подати заявку), але у додатку «А-банку» мені прийшло сповіщення, що можна отримати електронні кошти, з 19 грудня. Додатком користуюсь, можливо, буду переглядати, але щоб ціленаправлено, то ні. З того, що мені цікаво, можливо, якийсь перегляд фільму, але наразі для мене це неактуально», – ділиться Віталій.

«У мене в «Дії», ще такої послуги немає, але картку вже створила. (Витрачу) або на абонемент на фітнес, або на концерт – поки ще не знаю», – каже Дарина.

Нагадаємо, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та повідомив, що українці, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, незабаром зможуть отримати від держави по 1 тис. грн.

На засіданні Уряду 17 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, хто отримає тисячу гривень за вакцинацію і на що її можна витратити: кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію», ними можна буде оплатити квитки в кінотеатри, в театри, на концерти, витратити на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком.

Як повідомляв Житомир.info, з 6 грудня 2021 року набирала чинності постанова Кабміну щодо внесення змін до карантинних обмежень: відтепер сертифікат про вакцинацію потрібен буде і в «жовтій» зоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина вакцинація щеплення сертифікат  
Матеріали по темі