Місто

Претендента на посаду директора житомирського ліцею визначать після нового року, один з кандидатів подав апеляцію

30 December 2021, 13:48

У Житомирі 30 грудня мав відбутися черговий етап конкурсу на посаду директора ліцею №25. Конкурсна комісія збиралася заслухати публічну та відкриту презентацію перспективного плану розвитку закладу. Однак засідання не відбулося – не було кворуму: у пресцентр міської ради прийшли голова та лише двоє членів комісії.

Очільник конкурсної комісії, секретар міської ради Віктор Клімінський зазначив, що один із кандидатів на посаду директора подав апеляцію на попереднє рішення конкурсної комісії.

«Один із кандидатів подав апеляцію в цей період. Я надам цю інформацію в юридичний департамент. Нехай дадуть юридичну відповідь на це звернення. Ми, відповідно до положення, маємо відреагувати на звернення будь-якого характеру. До мене, як до голови конкурсної комісії, надійшло звернення і від батьківського комітету, від педагогічного колективу ліцею №25 щодо незадоволення одного з кандидатів. Я також це звернення перегляну», – зауважив Віктор Клімінський.

Зазначимо, що напередодні, 29 грудня, відбулося письмове тестування та письмове вирішення ситуаційних завдань конкурсного відбору на посаду директора ліцею №25.

Відповідно до протоколу, оприлюдненого на сайті міської ради, за результатами тестування кандидат на посаду директора закладу Іван Денисюк набрав 9,3 бала, а кандидатка Лідія Чередніченко набрала 7,2 бала.

А за результатами вирішення ситуаційного завдання за напрямом «Знання законодавства та нормативних документів з питань загальної середньої освіти» Лідія Чередніченко отримала 0 балів, Іван Денисюк – 10 балів.

«Відповідно до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, переможцем конкурсу не може бути особа, яка набрала менше 7 балів за підсумками оцінювання тестування та менше 5 балів за підсумками оцінювання ситуаційних завдань», – йдеться у протоколі.

Тож 30 грудня мали заслухати презентацію лише одного кандидата – Івана Денисюка. Очевидно, апеляцію подала Лідія Чередніченко, не погоджуючись з результатами тестування.

Одна із членів конкурсної комісії Галина Шиманська перед засіданням, яке, як вже зазначалося, не відбулося, наголосила, що під час оцінювання тестування та ситуаційних завдань комісія була об’єктивною.

«Для тих, хто стежить, кому цікаво, можете переглянути вчорашній день, я можу стверджувати, що дії комісії були неупередженими», – наголосила Галина Шиманська.

Наступне засідання комісії запланували 10:00 год. 12 січня.

Зазначимо, що оголошення про проведення конкурсу на посаду директора ліцею №25 оприлюднили 22 листопада 2021 року, документи кандидатів розглядали на засіданні конкурсної комісії 16 грудня. Так, на вказану посаду є два кандидати, один з них – депутатка Житомирської міської ради від фракції «Слуга народу» Лідія Чередніченко, інший – Денисюк Іван Васильович, який з 2007 року і до цього часу є керівником гуртків, методист в обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року в житомирському ліцеї № 25 провели зустріч з кандидатами на посаду директора, один з яких дуже не подобається батькам учнів.

24 грудня 2021 року на сесії Житомирської міської ради голова фракції ОПЗЖ, депутат Наталія Леонченко заявила, що у секретаря міської ради Віктора Клімінського, який очолює комісію, що визначає переможця конкурсу на посаду директора житомирського ліцею №25, можливий конфлікт інтересів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей ліцей №25 конкурс директор вакансія  
Матеріали по темі