Фоторепортаж

​Будівельні паркани у центрі Житомира. Фотоогляд

18 January 2022, 14:31

Житлові багатоквартирні будинки, торговельні та офісні центри, адміністративні будівлі та ресторани – перелік нових забудов у середмісті можна продовжувати. Усі вони огороджені від міста парканами. Старі та нові, пописані та обклеєні оголошеннями – такий вигляд мають будівельні паркани, які встановлені для безпеки містян.

На вулиці Лятошинського можна побачити чотири будівельних паркани. Це і паркан школи №23, паркан на першому поверсі багатоквартирного будинку, паркан ресторану «Смоленськ» і ТОВ «Три гуся».

Реконструкцію колишнього житомирського ресторану «Смоленськ» планували завершити до кінця 2018 року, проте будівельний паркан тут стоїть і досі.

Новобудову ТОВ «Три гуся» прокуратура хотіла знести, але 27 січня 2021 року Господарський суд Житомирської області відмовив у задоволенні позову прокуратури до Житомирської міської ради, ТОВ «Три гуся» та міського управління державного архітектурно-будівельного контролю про визнання недійсними договорів оренди, скасування записів про реєстрацію прав, скасування повідомлення, знесення самочинного будівництва, повернення земельної ділянки на вул. Лятошинського, 3.

Другим «парканним рекордсменом» є вулиця Грушевського. Тут будують житловий будинок та офісний центр.

У листопаді 2018 року на перехресті вулиць Покровської та Михайла Грушевського огородили земельну ділянку, яка належить Леоніду Крігеру, там досі будують багатоповерхівку преміум-класу.

По вулиці Михайла Грушевського, 26 з 2019 року будується адміністративно-офісна будівля. Підрядник, згідно з техпаспортом, «БК «Авіла».

Паркан навколо готелю «Житомир» (майдан Перемоги, 6) з’явився тут у травні 2021 року.

Будівельні роботи на розі вулиць Київська/Театральна тривають навіть у мороз та сніг. Тут на паркані нема будівельного паспорту. Влітку мер Житомира Сергій Сухомлин в інтерв’ю Житомир.info сказав, що тут буде сучасна адміністративна будівля на три чи чотири поверхи.

Також будівельні паркани можна побачити на інших центральних вулицях та провулках міста – Скорульського, Малій Бердичівській та Великій Бердичівській, Бориса Тена. Більше фото будівництв в центрі міста дивіться у слайдері.

Нові і застарілі, з рекламою, оголошеннями і зізнаннями у коханні – якими були будівельні паркани середмістя у 2019, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паркан будівельний паркан будівництво  
Матеріали по темі