Здоров'я

Усім вакцинованим бустерною дозою обіцяють додати ще по 500 гривень у рамках «єПідтримки»

26 January 2022, 12:01

Усі українці, які вакциновані бустерною дозою від коронавірусної хвороби і мають завантажений в «Дії» COVID-сертифікат, зможуть отримати додатково 500 грн у рамках програми «єПідтримка».

Про це 25 січня повідомило Міністерство охорони здоров’я з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського.

«Триває наша спільна боротьба з COVID-19. Що можете зробити ви, крім простого дотримання норм безпеки? Вакцинуватися! Наразі кількість випадків дійсно зростає, але кількість госпіталізацій значно менша – зайнято лише 28% ліжкомісць. Тобто, більше ніж 2/3 ліжок – вільні. Нехай такими вони і залишаються. Для цього потрібно продовжувати збільшення темпів вакцинації в Україні», – зазначив Володимир Зеленський після засідання РНБО 24 січня.

Президент зауважив, що імунітет людини зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія бустеризації вже стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн.

«Бустеризація – це третя доза вакцини, тому в межах програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень – для тих громадян, які отримають третю, бустерну дозу», – сказав Зеленський.

У МОЗ нагадують, що з 24 січня, в рамках програми єПідтримка, люди старші 60 років можуть придбати ліки на 1000 грн, які держава виплачує вакцинованим. Крім цього, протягом лютого програма буде додатково розширена для літніх людей: вони зможуть оплачувати комунальні послуги.

Також незабаром до програми єПідтримка будуть включені громадяни України віком 14-18 років. Крім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театр та подорожі, вони зможуть витрачати гроші на освітні проєкти: на курси, програми, інші освітні послуги.

Де в Житомирі можна отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19, дивіться у відеосюжеті від 13 січня 2022 року

Записатися на щеплення можна в будь-який пункт чи центр вакцинації: https://vaccination.covid19.gov.ua/list

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та повідомив, що українці, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, незабаром зможуть отримати від держави по 1 тис. грн. На засіданні Уряду 17 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, хто отримає тисячу гривень за вакцинацію і на що її можна витратити: кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію», ними можна буде оплатити квитки в кінотеатри, в театри, на концерти, витратити на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком. Згодом до переліку додали книжкові магазини. За інформацією міністра культури Олександра Ткаченка, станом на 20 грудня 2021 року найчастіше українці витрачали «ковідну тисячу» на кіно, книги та театр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцинація вакцина щеплення бустерна доза  
Матеріали по темі