Місто

Житомиряни активно зносять необхідні речі для тероборони та біженців і плетуть сітки

27 February 2022, 16:56

27 лютого у Житомирі біля колишньої Богунської районної триває збір необхідних речей: кожну хвилину люди приносять постіль, ковдри, матраци та продукти харчування.

«Ми збираємо від людей допомогу, приймаємо на розподільчий пункт і передаємо теробороні. Люди приносять безліч всього, навіть те, чого не афішували. Нам потрібно теплий одяг, ковдри, матраци, чай, кава, цигарки, хліб, цукор, лопати, все що може допомогти нашій армії», — каже волонтер Сергій.

Також житомиряни допомагають плести сітки. Волонтери кажуть потрібні матеріали та додаткові руки.

«Найперша необхідність, це рибальська сітка з капронової нитки. Будь ласка, приносьте, бо фабрика зачинена і ми не можемо її зараз закупити. Вічко має бути бажано — 4-4,5 см, це в ідеалі, але якщо буде 3 см — теж приймемо. По-друге, потрібні самі стрічечки, які вплітають. Стрічки ви можете самостійно нарізати вдома, ширина — 3 см, довжина — бажано до 1 м. Кольори такі, які ви бачите в природі, хакі, пісочний, світло коричневий, болотяний. Сьогодні людей тут багато. плетуть на вулиці біля Богунської районної ради, сюди можна приносити всі ці стрічечки і здавати сюди черговому, ми заберемо», — розповідає волонтерка Анастасія.

«Завтра будемо плести самі сітки, тут на місці. В мене вдома є приладдя для цього. Рибалки знають, яке приладдя потрібне, це човники пластикові потрібні, і з них будемо плести, жінок будемо навчати, це не важко, але це треба зробити, багато сіток треба. Людей вистачає сьогодні, дякуємо всім, всі в захваті від єднання. Приходьте й завтра, для рук знайдеться робота», — каже волонтерка Анжела.

Нагадаємо, 25 лютого 2022 року житомиряни активно зносять речі та харчі для тероборони та біженців. 27 лютого ми показали, як прості житомиряни готують коктейлі для ворога.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 27 лютого 2022 читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати. Через годину після брифінгу Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна волонтер допомога сітка продукти  
Матеріали по темі