Події

Ввечері 6 березня ворог обстріляв міста на півночі Житомирської області, є постраждалі

7 March 2022, 08:47

Ввечері 6 березня ворог здійснив авіаудари по містах Житомирської області.

Про це близько опівночі повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко, а 7 березня о 9:10 цю ж інформацію оприлюднила ДСНС:

6 березня близько 21:00 були нанесені авіаудари по м. Коростень, м. Овруч та м. Малин Коростенського району, внаслідок чого:

м. Малин – зруйновано двоповерхову будівлю Військкомату, знищено 3 легкових автомобіля. Попередньо загинула 1 особа та постраждало 3 особи. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна 13 ДПРЧ (знаходиться 100 м від Військкомату), жертв та постраждалих від особового складу немає.

м. Овруч – зруйновано двоповерхову будівлю центру зайнятості та вибуховою хвилею пошкоджено вікна в трьох п’ятиповерхових багатоквартирних житлових будинках. Попередньо постраждала 1 особа. Від ДСНС залучено 11 осіб та 2 од. техніки.

м. Коростень – пошкоджено вікна в будівлі ЗОШ №2. Попередньо постраждала 1 особа. Від ДСНС залучено 3 особи та 1 од. техніки.

Про обстріл Коростеня та Овруча також повідомило управління ДСНС у Житомирській області.

«Близько 21:00 6 березня у м. Коростень внаслідок повітряного удару вибито вікна у триповерховій будівлі ЗОШ №2. Загиблих немає, 1 людина отримала травми. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 1 одиницю техніки та 3 чоловіки особового складу 8 ДПРЧ м. Коростень. Крім того, приблизно у цей же час у м. Овруч Коростенського району також внаслідок повітряного удару зруйновано будівлю Овруцького центру зайнятості, повністю два двоповерхових житлових будинки. Зазнали пошкоджень (вибиті вікна, двері) кілька багатоквартирних житлових будинків (інформація наразі уточнюється). Під час поквартирного обходу бійцями ДСНС з метою виявлення постраждалих, в одній із квартир на 5-му поверсі рятувальники знайшли жінку похилого віку, яка перебувала в шоковому стані, не могла рухатися і потребувала допомоги. Рятувальники викликали на місце події екстрену медичну допомогу, лікарі нормалізували стан жінки, від подальшої госпіталізації вона відмовилася. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 2 одиниці техніки та 11 рятувальників 12 ДПРЧ м. Овруч», - йдеться у повідомленні.

Овруцька міська рада наголошує, що жертв вечірнього обстрілу немає, бо люди перебували в укриттях.

«06.03.2022 року близько 20:30 ворог знову наніс 6 бомбових авіаударів по м. Овруч. Одразу співробітниками міської ради та рятівниками обстежено територію ударів. За попереднім оглядом пошкодження зазнали квартири в 8 багатоповерхових будинків, близько 5 приватних будинків (1 – повністю зруйновано, 2 – в аварійному стані), приміщення ЦНАПу, ЦДЮТ, Овруцької міської лікарні та вщент зруйновано приміщення Овруцького центру зайнятості. За попередніми даними жертви серед населення відсутні, здебільшого завдячуючи тому, що люди перебували у відповідних укриттях», - інформує Овруцька міська рада.

Крім того, читачі повідомляють, що внаслідок обстрілу зруйнований міст в Малині по дорозі на Житомир.

Нагадаємо, в ніч з 5 на 6 березня ворог здійснив кілька авіаударів по житлових забудовах у містах Коростені та Овручі, в результаті обстрілів зруйновано кілька десятків приватних будинків. За першочерговою інформацією, було відомо загалом про орієнтовно 30 будинків – приблизно 15 в Овручі і стільки ж у Коростені. Зазначимо також, що серед цивільного населення є жертви і потерпілі. Так, удень 6 березня начальник Коростенської військової адміністрації Юрій Тарасюк розповів, що загинула одна людина, ще 5 дорослих та 1 дитина травмовані (відео тут). Відео та фото наслідків авіаудару по житловому сектору у Коростені та Овручі – тут

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира.

Ввечері 1 березня в результаті обстрілу Житомира на вулиці Сабурова загорілися житлові будинки, повибивало вікна у міській лікарні та обласному перинатальному центрі. За попередньою інформацією ДСНС пошкоджені 10 приватних будинків, загинуло дві особи, травмовано троє. Вранці 2 березня під час ранкового брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу загинули троє людей: рятувальники з-під завалу дістали тіло ще однієї жінки, 16 осіб травмовані, серед яких 7 дітей. Відео наслідків обстрілу та розповідь очевидця дивіться тут.

Приблизно о 8 ранку 4 березня в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей. Повідомлялося, що, за попередніми даними, внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна обстріл ДСНС Коростень Овруч Малин  
Матеріали по темі