Події

Суд виніс вирок чоловіку, який у 2018 році задушив у машині 20-річну Анну Голубенко, а тіло виніс на узбіччя дороги: 11 років у в’язниці

30 June 2022, 09:48

За публічного обвинувачення прокурорами Житомирської обласної прокуратури 32-річного житомирянина визнано винним в умисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України). Вироком суду чоловіку призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі та сплати потерпілій стороні моральної і матеріальної шкоди на суму понад 560 тис. грн.

Про це 30 червня повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Прокурори у суді довели, що особливо тяжкий злочин проти життя людини декілька років тому скоїв 32-річний житель Житомира. Того серпневого дня засуджений разом із своїми приятелями – двома хлопцями та 20-річною дівчиною відпочивали на околиці міста, а потім вирішили поїхати до приміського села. Однак по дорозі обвинувачений зупинився та попросив знайомих вийти з авто. Залишившись наодинці з дівчиною, почав з’ясовувати стосунки та висловлювати певні претензії до її поведінки. Розмова переросла у конфлікт, під час якого зловмисник застосував фізичну силу, схопив дівчину за шию та задушив. Аби приховати сліди скоєного, тіло потерпілої виніс на узбіччя дороги та прикрив уламками будівельного шиферу», - йдеться у повідомленні.

Викрили злочин та затримали парубка через декілька днів, вилучивши у нього ще й зброю, бойові припаси та вибуховий пристрій, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

На суді свою вину визнав лише частково. Однак прокурори надали у сукупності достатньо доказів та результатів низки проведених експертиз, на підставі яких суд виніс реальне покарання.

З часу затримання – 09.08.2018 – і дотепер обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо, у Житомирі 2 серпня 2018 року пішла з дому і не повернулася 20-річна Анна Голубенко. 8 серпня житомирянку Анну Голубенко, яку розшукували рідні, знайшли мертвою на околиці села Бондарці Житомирського району. На тілі вбитої 20-річної житомирянки лишились золоті прикраси, а поряд – дорогий телефон.

Зранку 10 серпня у пресслужбі ГУНП у Житомирській області повідомили, що затримали підозрюваного у вбивстві студентки Анни Голубенко.

Як повідомляв Житомир.info, 31-річного уродженця Житомира підозрювали у скоєнні вбивства своєї знайомої 20-річної Анни Голубенко. У поліції стверджували, що убивство житомирянки було помстою за «злиття» інформації бандитам. Начальник ГУНП у Житомирській області В'ячеслав Печененко розповів подробиці вбивства студентки: підозрюваний і дівчина добре знали один одного і були пов’язані збутом наркотиків.

5 грудня 2018 року пресслужба Житомирської поліції повідомила, що житомирянину, якого обвинувачують у вбивстві 20-річної дівчини «світить» від 7 до 15 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вирок суд ув'язнення Голубенко 
Матеріали по темі