Фоторепортаж

Як просувається реконструкція скверу «Мистецькі ворота» у Житомирі. Фоторепортаж

4 July 2022, 17:12

Майдан «Мистецькі ворота» у Житомирі планували реконструювати за бюджетні кошти ще рік тому. Два варіанти проєктів презентували на «Майстерні міста», проте вони не були остаточними: сквер хотіли зробити нетиповим та цікавим.

Рік тому, до реконструкції, у сквері квітучі яскраві клумби контрастували з побитою плиткою, розваленими бордюрчиками та місцями облущеною фарбою на арці. У сквері за «воротами» було багато лавок і смітників, але майже нема затінку біля лавок.

У жовтні 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ТОВ УК «Комфорт-Буд» на реконструкцію території благоустрою майдану «Мистецькі ворота» вартістю 6 млн 991 тис. грн.

Реконструкцію майдану «Мистецькі ворота» розпочали у листопаді 2021 року. Об’єкт мав бути перехідним, завершення робіт планувалося до літа 2022 року. Сама пам’ятка «Мистецькі ворота» під реконструкцію не потрапила, згідно з проєктом, реконструюють частину від сходів до колишнього кінотеатру «Урожай».

Зараз тут вже майже вкладена плитка, розмічені клумби, прокладена електрика.

Зі слів радника мера Житомира, депутата міської ради Олександра Черняховича, роботи потребують додаткового фінансування.

«Роботи майже закінчені, але у підрядника не вистачає коштів – частину робіт він виконує за власні кошти. Тому на цій сесії ми хочемо довиділити кошти, щоб підрядник зміг закінчити. У сквері на Богунії така сама ситуація – скільки міг підрядник, стільки робив, потрібно довиділити кошти зараз. Ще до війни підрядники отримали 30% від вартості робіт. Вони зробили робіт більше, ніж отримали грошей. Зараз у підрядників грошей вже немає, а у нас перед ними є заборгованість за роботи, які виконані. Тому на сесії потрібно довиділити кошти, згідно проєкту. Тобто, це не виділення додаткових коштів, а ті кошти, які були заплановані згідно з проєктом, додаткових коштів ми нікому не виділяємо. До війни ми їх заклали в програму, а зараз потрібно розрахуватися за ті роботи, які вже зробили, а коли приймемо сквер і у нас не буде ніяких зауважень, то розрахуємося повністю», – розповів Олександр Черняхович.

Нагадаємо, управління капітального будівництва Житомирської міської ради 15 вересня 2021 оголосило тендер на реконструкцію території благоустрою майдану Мистецькі ворота з очікуваною вартістю 7 млн 302 тис. 568 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2021 року секретар міської ради Віктор Клімінській надав інформацію про спрямування депутатських коштів: зокрема на окрузі №6 витратять 4 млн грн на реконструкцію майдану Мистецькі ворота.

Про те, що саме планують зробити на майдані «Мистецькі ворота» та який вигляд він мав влітку 2021, дивіться у відеосюжеті від 16 червня.

Облущена арка, занедбані будівлі, новобудова та сміття: що ховається за «Мистецькими воротами» у Житомирі у фоторепортажі від 23 липня 2021.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мистецькі ворота реконструкція майданчик сквер  
Матеріали по темі