Події

Ще одну фігурантку справи про продаж ліків, які безоплатно мали отримати хворі, відсторонили від роботи в житомирському онкодиспансері

25 August 2022, 13:47

За клопотанням слідчих суд відсторонив від посади палатну медсестру хіміотерапевтичного відділення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

Клопотання про відсторонення медичної сестри Корольовський районний суд м.Житомира розглядав 15 серпня.

«До слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира звернувся слідчий СУ ГУНП в Житомирській області Яскажук І.І. з клопотанням про відсторонення від посади сестри медичної палатної хіміотерапевтичного відділення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради ОСОБА_1. В обгрунтування клопотання зазначає, що у провадженні СУ ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021060000000034 від 28.05.2021 за підозрою ОСОБА_1 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.1 ст.366, ч.4 ст.358 КК України», - зазначається в ухвалі суду.

Покарання за зазначеними статтями:

ч.3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) – обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років;

ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) – штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 68 тис. грн) або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років;

ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) – штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 850 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Скріншоти з ухвали суду

Медсестру відсторонили від роботи до 28 вересня 2022 року.

Нагадаємо, 5 серпня суд задовольнив клопотання слідчого і відсторонив від посади до 28.09.2022 року завідувача хіміотерапевтичного відділення обласного онкологічного диспансеру, депутата Житомирської міської ради Сергія Гринчука. За клопотанням слідчого СУ ГУНП у Житомирській області завідувачу хіміотерапевтичного відділення обласного онкологічного диспансеру, депутату Житомирської міської ради Сергію Гринчуку суд 3 серпня обрав міру запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 156 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2021 року правоохоронці повідомили, що у Житомирській області викрили схему продажу безкоштовних ліків для онкохворих: медики призначали онкохворим лікування, а дороговартісні ліки пропонували купувати в аптеках при тому, що дані медикаменти вони безкоштовно отримували від держави на кожного хворого. Ліки згодом по документах списувались, а у реальності продавались представникам приватних аптекарських мереж у кількох областях України за значно заниженими цінами, така схема діяла принаймні упродовж останніх пів року, щомісячно забезпечуючи дохід її організаторам у розмірі близько півмільйона гривень. Причетним до оборудки виявився Сергій Гринчук, завідувач хіміотерапевтичного відділення, депутат Житомирської міської ради від ОПЗЖ. 28 вересня керівництво Житомирської облради надало офіційний коментар щодо ситуації з обшуками в онкодиспансері. Директор Житомирського обласного онкодиспансеру Ігор Сабадаш заявляв, що весь колектив шокований, що їх колеги заробляли на препаратах для важкохворих людей.

Наказом від 1 жовтня 2021 року відсторонили від займаних посад працівників онкологічного диспансеру, яких підозрюють у причетності до незаконного продажу ліків для онкохворих: завідуючий хіміотерапевтичним відділенням Гринчук С.О., лікар уролог Пономарьов О.В., медична сестра по введенню хіміопрепаратів Калюжна Л.І. Станом на 31 січня 2022 року у справі щодо продажу безкоштовних ліків пацієнтам КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» тривали експертизи, фігуранти справи після відсторонення повернулися до роботи в онкодиспансері.

28 липня 2022 року у справі про махінації з ліками для пацієнтів КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» оголосили підозри двом медпрацівникам та двом пособникам – 29-річному жителю Хмельниччини, менеджеру зі збуту, та 44-річному житомирянину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медсестра відсторонення онкодиспансер суд підроблення ліки 
Матеріали по темі