Політика

Суд призупинив розгляд справи про смертельну ДТП, бо її винуватця, депутата Житомирської облради мобілізували

25 August 2022, 14:51

Суд зупинив розгляд справи депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова, який спричинив смертельну дорожньо-транспортну подію у селі Тетерівка.

Відповідна ухвала Житомирського районного суду від 18 серпня 2022 року оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

«Згідно із витягу з наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 19.07.2022 № 188 обвинувачений ОСОБА_1 проходить військову службу за мобілізацією з 19 липня 2022 року. Відповідно до ст. 335 Кримінального процесуального кодексу України у разі якщо обвинувачений був призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зупиняє судове провадження стосовно такого обвинуваченого до його звільнення з військової служби», - зазначається в ухвалі.

Зауважимо, що ДТП за участю Дмитра Кропачова сталася в листопад 2018 року, обвинувальний акт скерували до суду лише на початку лютого 2021 року. Депутата звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Скріншот з ухвали суду

Нагадаємо, 28 грудня 2020 року депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов, який очолює фракцію ВО «Батьківщина», особисто повідомив, що досудове розслідування у справі про смертельну ДТП за його участю, яке тривало два роки, завершене і йому оголосили про підозру. 22 січня 2021 року Кропачов хотів через суд скасувати повідомлення про підозру у вчиненні смертельної ДТП, а його адвокат публічно прокоментував оскарження підозри.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 листопада 2018 року пресслужба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги, в результаті ДТП жінка загинула на місці події. Згодом з’ясувалося, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018 року депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходив по ній як свідок.

У вересні 2019 року суд задовольнив клопотання слідчих про призначення чергової експертизи у справі про ДТП, а в жовтні депутат облради, який на той час вже став головою фракції ВО «Батьківщина», звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна – згаданого автомобіля, який належить підприємству Дмитра Кропачова «Кріан-СТ», але Корольовський райсуд у задоволенні клопотання відмовив.

19 травня 2020 року Корольовський районний суд дозволив продовжити розслідування щодо аварії за участю депутата ще на пів року – до 25 листопада 2020 року, бо «кримінальне правопорушення вчинено в умовах неочевидності». В липні цього ж року тодішній прокурор Житомирської області Олег Василів розповів, що у справі про смертельну ДТП за участю Кропачова вже завершені всі експертизи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кропачов суд мобілізація ДТП депутат призов ЗСУ 
Матеріали по темі