Економіка

Жителі Житомирської області мають створити уже понад 150 робочих місць у рамках грантової програми «єРобота»

4 October 2022, 10:19

За підсумками шести періодів реалізації програми «Власна справа» в рамках проєкту «єРобота» 60 подавачів грантів із Житомирщини отримали позитивні рішення. На втілення своїх бізнес-ідей вони отримають загалом майже 13,7 млн грн, в середньому по 228 тис. грн кожен з переможців. Результатом розвитку їхньої підприємницької діяльності стане створення 153 нових робочих місць.

Про це 3 жовтня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Серед переможців – 40 діючих підприємців, які отримають додаткові кошти для розширення бізнесу; 15 жителів області, які за грантові кошти розпочнуть підприємницьку діяльність, і 5 підприємств – юридичних осіб, які збільшать масштаб своєї діяльності та, відповідно, кількість працівників», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до бізнес-планів переможців лідирують такі напрями діяльності:

• оптова та роздрібна торгівля (40%)

• переробна промисловість (15%)

• тимчасове розміщення й організація харчування (13%)

• охорона здоров’я і надання соціальної допомоги (7%).

У службі зайнятості нагадують, що програма надання грантів для бізнесу «єРобота» розпочалась 1 липня. З 3 по 16 жовтня триває восьма хвиля прийому заяв на отримання мікрогрантів. Всього передбачено 12 таких періодів, кінцевий строк подання заяв – 12 грудня 2022 року.

«Програма передбачає надання мікрогрантів до 250 тис. грн для малого бізнесу та мікробізнесу з умовою створення одного або двох робочих місць в залежності від розміру гранту», - зазначають у Житомирському обласному центрі зайнятості.

Подати заяву можна через портал «Дія» https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Індивідуальні консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0(412) 43-20-40 або 063-214-41-75.

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 9 вересня у службі зайнятості 46 отримувачів грантів задекларували створення 126 нових робочих місць. Середній розмір гранту становив 230,6 тис. грн, а загальна сума грантових коштів, які мали нарахуватися отримувачам – понад 10,6 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, в період першої хвилі дії урядової програми «єРобота» (з 1 по 10 липня 2022 року) від жителів Житомирської області надійшло 95 заяв для отримання мікрогрантів, 25 з яких після трьох етапів перевірки й захисту бізнес-ідей були підтримані Державним центром зайнятості. Загальна сума перших грантів склала понад 5,6 млн грн. Учасники програми задекларували створення 55 нових робочих місць. За результатами розгляду заяв ІІ хвилі (поданих учасниками урядової програми з 11 по 24 липня 2022 року) 11 жителів Житомирської області отримали позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на власний бізнес. Вони задекларували створення загалом 45 нових робочих місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес грант мікрогрант єРобота робоче місце центр зайнятості 
Матеріали по темі