Політика

Депутат Житомирської обласної ради хоче скасувати розпорядження, яким скоротили штат виконавчого апарату облради

23 November 2022, 13:14

Депутат Житомирської обласної ради Олександр Чорноморець (фракція «За майбутнє») хоче скасувати розпорядження про новий штатний розпис виконавчого апарату облради на 2022 рік, який був затверджений в липні цього року.

З позовом депутат звернувся до Житомирського окружного адміністративного суду і ухвалою від 2 листопада суд відкрив провадження у справі.

«Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Депутат Житомирської обласної ради ОСОБА_1 до Житомирської обласної ради про визнання протиправним та скасування розпорядження. Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи (у письмовому провадженні), в приміщенні Житомирського окружного адміністративного суду», - йдеться в ухвалі.

Скріншот з ухвали суду

Розпорядження, яке хоче скасувати Олександр Чорноморець, було підписане заступником голови облради Володимиром Ширмою 21 липня 2022 року. Документом затверджено 50 штатних посад виконавчого апарату та 371 тис. 913 грн фонду заробітної плати за посадовими окладами. Документ ухвалений на виконання рішення обласної ради від 14 липня 2022 року «Про структуру та чисельність виконавчого апарату Житомирської обласної ради».

Зауважимо, що штатний розпис на 2022 рік, затверджений розпорядженням голови облради Володимира Федоренка 18 січня 2022 року, передбачав 63 штатні посади та 461 тис. 998 грн фонду зарплати за посадовими окладами.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2022 року Житомирський окружний адміністративний суд за позовом депутат Олександр Чорноморця зупинив дію рішення облради від 14 липня 2022 року про припинення КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини», яке вирішили приєднати до КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Чорноморець штатний розпис суд розпорядження штат  
Матеріали по темі