Місто

Через перевантаження мережі у центрі Житомира та у двох районах вимкнули світло

26 November 2022, 15:58

У центральній частині Житомира та на Богунії і Крошні 26 листопада відключили електропостачання.

Про це о 15:27 год. повідомило КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради.

«Через велике навантаження на електромережу відключено електропостачання до центральної частини міста, району Богунії та Крошні. Відновлення електропостачання після стабілізації напруги», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 листопада мер Сергій Сухомлин розповів, яка ситуація з електроенергією в місті та як готується Житомир до можливого погіршення становища внаслідок російської агресії. Він, зокрема, зазначив: «Якщо буде ще декілька таких ударів, може бути набагато гірше». Разом з тим, зауважив мер, Житомир отримав першу партію генераторів, а друга вже прямує, але через великі черги на кордоні є затримки.

У вечірньому зверненні 24 листопада мер, зокрема, відповів на поширене запитання житомирян, які часто обурюються, що в сусідньому будинку є світло, а в їхньому нема.

Як повідомляв Житомир.info, через складну ситуацію в енергетичній системі країни, яка загострилася 23 листопада, у Житомирі не було світла та води, а також і теплопостачання. Ввечері 23 листопада в місті почали відновлювати електропостачання, які відключили після 14:30 після масованих ракетних ударів російських окупантів по інфраструктурних об’єктах в різних регіонах України. Станом на ранок 24 листопада ситуація стабілізувалася: з’явилося світло і вода , майже всі котельні запрацювали. Водночас водоканал повідомляв, що станом на 8:30 з водопостачанням 85% житомирян.

Трохи згодом в ефірі національного телемарафону Сергій Сухомлин повідомив, що в Житомирі водопостачання відновили на 90%, без тепла залишаються райони, де ще не відновили електропостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світло електрика електроенергія економія  
Матеріали по темі