Економіка

Теплиця, виробництво одягу, манікюрний салон: у Житомирській області ще 9 підприємців отримають гранти на бізнес

5 December 2022, 09:42

За підсумками десятої хвилі реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» (прийом заяв з 31 жовтня по 13 листопада) 9 підприємців Житомирщини отримають понад 2,2 млн грн на розвиток бізнесу. В їхніх планах – створення щонайменше 22 нових робочих місць. Середній розмір гранту склав майже 248 тисяч гривень.

Про це 2 грудня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Серед переможців – дві юридичні особи, п’ять підприємців з досвідом та двоє початківців. Грантові кошти дозволять їм відкрити магазин продуктів, побудувати теплицю для вирощування огірків і томатів, започаткувати роботу мобільної кав’ярні, організувати виготовлення дерев’яних меблевих щитів та роздрібну торгівлю на території громади, розширити виробництво дитячого одягу та манікюрного салону, забезпечити збільшення врожайності овочів для задоволення потреб закладів харчування», – йдеться у повідомленні.

Усього з початку дії програми (липень 2022 року) отримали схвалення 87 бізнес-проєктів, які подали жителі Житомирщини в рамках програми єРобота . Вони отримають загалом 20 млн 155 тис грн і працевлаштують на новостворені робочі місця 215 земляків.

Подати заяву на отримання мікрогранту до 250 тис. грн можна через портал «Дія» https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu до 12 грудня 2022 року.

Індивідуальні консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0(412) 43-20-40 або 063-214-41-75.

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 17 листопада 2022 року пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості інформувала про підсумки дев’ятої хвилі державної програми мікрогрантів «Власна справа» на Житомирщині: йшлося 9 успішних заявок на загальну суму понад 2 млн грн. Втілення бізнес-ідей отримувачами грантів дозволить створити 19 нових робочих місць.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 3 жовтня 2022 року за підсумками шести періодів реалізації програми «Власна справа» в рамках проєкту «єРобота» 60 подавачів грантів із Житомирщини отримали позитивні рішення. На втілення своїх бізнес-ідей вони отримають загалом майже 13,7 млн грн, в середньому по 228 тис. грн кожен з переможців. Результатом розвитку їхньої підприємницької діяльності стане створення 153 нових робочих місць.

Станом на 2 листопада у підсумку восьмої хвилі державної програми мікрогрантів «Власна справа» на Житомирщині - 5 успішних заявок на загальну суму 1 млн 135 тис. грн. Втілення бізнес-ідей отримувачами грантів дозволить створити 13 нових робочих місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ робота бізнес грант  
Матеріали по темі