Фоторепортаж

Естонія передала Україні 26 автобусів, 11 з них – Житомирській області. Фоторепортаж

14 December 2022, 09:45

14 грудня у Житомирі Естонська Республіка передала Україні 26 автобусів фірми Iveco Irisbus Crossway для відновлення транспортного сполучення.

Зокрема, 11 автобусів – Житомирській області, 10 – Харківській області, 3 – Полтавській області, 2 – Бучанському району Київської області.

Голова Рійгікогу (парламенту) Естонської Республіки Юрі Ратас урочисто вручив ключі від автобусів представникам громад. Так, у Житомирській області автобуси отримали: Житомирський обласний військовий комісаріат, Головне управління ДСНС України у Житомирській області, Коростенська дитячо-юнацька спортивна школа, Березівська, Білокоровицька, Новоборівська, Пулинська, Словечанська, Старосілецька, Харитонівська, Чоповицька територіальні громади.

Зазначимо, що Естонська Республіка вже не вперше передає автобуси для відновлення транспортного сполучення в Україні та з перших місяців повномасштабного вторгнення продовжує активно підтримувати Україну та Житомирщину зокрема. За 9 місяців Естонія передала Україні вже 9-й пакет військової допомоги. Також Естонія будує та відновлює в регіоні 2 об’єкти – дитячий садок в Овручі та зруйнований ворожою ракетою міст у Малині. Зараз визначається з наступними об’єктами відновлення на 2023-й рік.

Нагадаємо, 26 листопада народний депутат Арсеній Пушкаренко повідомив, що Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу та Посол України в Естонії Мар‘яна Беца вже направили з Талліна частину наступної партії автобусів для Житомирської області.

30 жовтня Естонія передала громадам Житомирської області другу партію автобусів: Олевщина отримала автобус Iveco Irisbus.

24 вересня стало відомо, що Естонія подарує Житомирській області 12 автобусів Iveco Irisbus, які раніше обслуговували пасажирські регулярні лінії в Естонії. Також на початку вересня була інформація, що влада Естонії виділила 2 млн євро на будівництво нового дитячого садочку в Овручі та збирається долучитися до відбудови розбомбленого мосту в Малині за формулою фінансування 50х50 – частину грошей виділить Естонія, частину – з держбюджету.

27 вересня пресслужба парламенту інформувала, що на потреби громад Житомирської області передали перші автобуси з Естонії.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів, її Урядова комісія на початку травня 2022 року розпочала свою роботу в області з визначення об’єктів, відбудову яких вони профінансують. В липні з’явилася інформація, що влада Естонії збирається побудувати модульний дитячий садок в місті Овруч Житомирської області, яке постраждало від російських бомбардувань. Нардеп Арсеній Пушкаренко 1 вересня розповідав, що в Житомирській області наприкінці вересня планують провести великий форум з відновлення, запросивши на нього представників 50 іноземних посольств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія автобус 
Матеріали по темі