Місто

Житло для ВПО в Житомирській громаді: ділянка готова, комунікації підводяться, будиночки привезуть весною

19 December 2022, 17:08

Сьогодні вже отримали проєктну документацію від італійського Червоного Хреста під встановлення будиночків для ВПО.

Про це 19 грудня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ділянка вже готова. Підводяться всі комунікації. Зараз відпрацюємо майданчик під монтаж. Італійці у січні оголошують тендер. Очікують що весною вже зможуть привезти готові будиночки. Вкотре нагадаю, це житло не контейнерного типу. Від такого варіанту ми відмовилися ще на старті. Це готові помешкання «під ключ». Ми повинні пам’ятати, що дуже багато воїнів зараз боронять нашу Україну. А їхні сім’ї знаходяться в Житомирі, мають статус сімей ВПО, тому це також можливість надати сім’ям військових житло. Ми зацікавлені в тому, щоб люди залишалися у місті і реалізація такого проєкту це можливість людям, які втратили житло у Житомирі, в інших областях України, в тих зонах, де ведуться бойові дії. Ми бачимо Маріуполь, Бахмут, який повністю знищено російським агресором. Це можливість Житомира надати їм прихисток», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перша партія – це 40 будинків, хоча на зустрічі представники Червоного Хреста сказали, що кількість може зрости.

Нагадаємо, 5 грудня управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір з ТОВ «Артхаус» на облаштування території модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб в селі Вереси: вартість закупівлі становить 35 млн 100 тис. грн з місцевого бюджету, роботи мають завершити до 20 травня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2022 року мер Житомира вперше розповів про пропозицію від Товариства Червоного Хреста розмістити будиночки для біженців в Житомирській громаді. Обіцяні будинки від ТЧХУ матимуть площу 45 кв. м і розраховані на одну родину, вони будуть з меблями, кухнею і всім необхідним для життя. 25 серпня Житомирська обласна військова адміністрація разом з Житомирською міською радою підписали з Товариством Червоного Хреста України меморандум про партнерство та співпрацю, в якому йдеться про встановлення 40 каркасних будинків в Житомирі, які зможуть забезпечити житлом понад 200 переселенців зі Сходу та Півдня.

9 вересня УКБ уклало угоду вартістю 891 тис. грн з ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» на виконання проєктних робіт з будівництва інженерних мереж та території благоустрою на території Житомирської міської територіальної громади з метою функціонування модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб. Станом на 1 листопада 2022 року в Житомирській міській територіальній громаді були зареєстровані 10 923 внутрішньо переміщені особи, а в селі Вереси планується встановити близько 40 модульних будинків: це буде обладнане всім необхідним житло площею 40-50 кв.м, розраховане на одну родину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: модульний будинок житло ТЧХ біженці  переселенці Сухомлин ВПО 
Матеріали по темі