Влада

У Житомирі підписали меморандум, у рамках якого фінансуватимуть відновлення зруйнованих росією будинків жителів області

19 December 2022, 18:15

Начальник Житомирської ОВА підписав Меморандум про співпрацю з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, у рамках якого планується фінансування відновлення зруйнованих росією осель жителів області.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Сьогодні, 19 грудня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко провів робочу зустріч із представниками Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців в Україні. Також участь у заході взяв заступник начальника ОВА Віктор Градівський, представниця Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг та представники профільних структурних підрозділів облвійськадміністрації. Так, під час зустрічі учасники обговорили можливості відновлення та будівництва житла для жителів Житомирщини, які постраждали від повномасштабного вторгнення рф до України», - йдеться в повідомленні.

Також представниками Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців передали для закладів соціального захисту Житомирщини, які займаються реєстрацією внутрішньо переміщених осіб, ноутбуки.

Зазначається, наприкінці зустрічі Віталій Бунечко та Кароліна Ліндхольм Біллінг підписали Меморандум про співпрацю, яким планується суттєве розширення організацією фінансування відновлення зруйнованих росією осель жителів області.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2022 року відбулося підписання Меморандуму між Міністерством розвитку громад та територій України та Програмою розвитку ООН. Документ посприяє створенню цифрової бази зруйнованих об’єктів Житомирської області, виокремлення їх на карті та зазначення суми збитків.

11 вересня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко розповів, що у Житомирській області вже відновили понад 700 об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії з боку росії, говорячи про 200 днів з початку повномасштабного вторгнення рф на українську землю.

20 серпня 2022 року начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко інформував, що на вказану дату в Житомирській області нараховувалося більш ніж 2800 об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії з боку росії, серед них 213 зруйновані повністю. За два тижні серпня вдалося відновити 121 об’єкт. А загалом на вказану дату було відновлено та завершено 459 об'єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморандум Бунечко ООН 
Матеріали по темі