Влада

Мер попередив житомирян про імовірність масштабної повітряної тривоги та відключення електроенергії

14 January 2023, 11:53

Близько півдня 14 січня в Україні, можливо, буде оголошена масштабна повітряна тривога. Існує ймовірність, що у цей період буде припинене електропостачання.

Про це об 11:31 год. 14 січня у відеозверненні розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Звернення мер розпочав з інформації про розробку стратегії, концепції та освітніх програм для ліцею № 25.

«Сьогодні в Житомирі величезний десант. Вчора-сьогодні ми відпрацьовуємо стратегію, яким буде наш 25-й ліцей після його відновлення, по яких програмах будуть навчатися діти і для кого все це будемо будувати. І тут дуже багато моментів виникає: хто головний, хто клієнт – дитина, батьки… Деякі кажуть, Міністерство освіти чи місто, чи вчитель… Але для цього робляться такі сесії, щоби відповісти на ці запитання. Але я сьогодні не про це…», – сказав Сергій Сухомлин.

Далі міський голова попередив про ймовірність масштабної повітряної тривоги і відключення електропостачання та попросив зробити запас води.

«Сьогодні, приблизно о 12:00-12:30 може бути оголошена повітряна тривога. Війна нікуди не пішла, до перемоги ще далеко. І в разі оголошення масштабної повітряної тривоги можуть бути відключення електроенергії по всій Україні, планові, тому прохання запастися водою, зробити те, що потрібно, поки дозволяє час, і обов’язково пройти в укриття», – закликав Житомирський міський голова.


Нагадаємо, що у випадку довготривалих відключень електроенергії кожен може прийти в «Пункт незламності», аби зарядити свої гаджети, зігрітися та скористатися інтернетом. За інформацією ОВА, на Житомирщині діє 306 «Пунктів незламності» (без врахування пунктів відповідального бізнесу та ДСНС).

Як у Житомирі працюють мобільні «Пункти незламності», дивіться у фоторепортажі за 29 грудня 2022 року

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року житомиряни грілися та заряджали гаджети в «Пунктах незламності», В одному з таких пунктів люди були і вранці 24 листопада. Адреси пунктів незламності у Житомирі та селі Вереси дивіться тут. 25 листопада обласна військова адміністрація нагадувала адреси більш ніж 300 «Пунктів незламності», які є на території області, та просила інформувати про можливі проблеми у роботі цих пунктів за телефоном: 067 499-29-16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер звернення відеозвернення тривога повітряна тривога електропостачання електрика електроенергія  
Матеріали по темі