Місто

З міського бюджету виділять кошти на демонтаж будівлі зруйнованого ліцею в центрі Житомира

1 February 2023, 09:59

На найближчій сесії Житомирської міської ради розглянуть питання про виділення коштів на демонтаж будівлі зруйнованого російською ракетою ліцею №25.

Про це під час засідання виконкому 1 лютого 2023 року сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Було багато питань – коли ми будемо демонтували ліцей №25. Ми чекали що держава дасть цільові кошти на проведення таких робіт, область навіть виготовила проєктну документацію, провела тендер на роботи, але ми розуміємо, яка сьогодні ситуація з державними фінансами. Тому на найближчій сесії (міської ради) ми виділяємо кошти, проведемо тендер і демонтуємо ліцей №25», - сказав Сергій Сухомлин.

Про знесення зруйнованої будівлі ліцею №25 на вул.Мала Бердичівська мова зайшла під час розгляду проєкту рішення виконкому про списання матеріальних цінностей цього закладу загальною вартістю 5 млн 306 тис. 249,37 грн.

«Те що списується – його вже фактично немає, воно залишилося в (зруйнованій) будівлі, ми не змогли його звідти взяти», - пояснила заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, у Житомирі 12 січня міська влада підписала меморандум про співпрацю з міжнародним благодійним фондом «savED» і Малою академією наук України щодо розробки стратегії, концепції та освітніх програм для ліцею №25.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України).

За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком ліцей №25 демонтаж Сухомлин майно ліцей 
Матеріали по темі