Економіка

З лютого українці знову можуть подавати заявки на мікрогранти для розвитку власного бізнесу

1 February 2023, 15:20

З 1 лютого українці, що хочуть отримати мікрогранти для започаткування чи розвитку свого бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю програми «Власна справа».

Про це 1 лютого повідомляє Урядовий портал із посиланням на інформацію Першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економіки Юлії Свириденко.

«Мікрогранти на старт або розвиток власної справи - одна з найпопулярніших грантових програм єРобота. Минулого року 3 300 українців отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. І цього року ми продовжуємо програму. Уряд готовий підтримати кожного українця, який має бажання зайнятись підприємництвом, надаючи йому безповоротну фінансову допомогу. Таким чином ми інвестуємо в розвиток малого бізнесу та активізацію економіки, а також стимулюємо покращення ситуації на ринку праці, адже ці підприємці створять десятки тисяч нових робочих місць», - розповіла Юлія Свириденко.

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти потрібно подати заяву та бізнес-план свого проекту через сайт Дія. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту.

За даними Мінекономіки, у 2022 році відбулось 12 хвиль подачі заяв на отримання мікрогрантів, кожна з яких тривала 2 тижні. Загалом було видано мікрогрантів на 777 млн гривень.

Нагадаємо, за підсумками 12 хвилі реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» (прийом заяв тривав з 28 листопада по 12 грудня 2022 року) 28 підприємців Житомирщини отримали майже 6,6 млн грн на розвиток бізнесу. Загалом же за підсумками дванадцяти періодів підприємці отримали понад 28,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, Уряд запустив програму мікрогрантів у розмірі від 50 до 250 тис. грн для кожного українця, який хоче започаткувати першу власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство та створити додаткові робочі місця. «Ощадбанк» 1 липня розпочав приймання заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого бізнесу. 21 червня 2022 року під час засідання Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тис. грн в межах нової урядової програми «єРобота».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес грант мікрогрант єРобота робоче місце центр зайнятості ЦЗ Свириденко 
Матеріали по темі