Місто

Влада Житомира продає п’ять приміщень, колишню комунальну аптеку на Великій Бердичівській купує депутатська фірма

14 February 2023, 10:50

Депутати Житомирської міської ради розглянуть питання про приватизацію шляхом викупу п’яти приміщень.

Відповідні проєкти рішень сесії 13 лютого оприлюднили на сайті міської ради. Три приміщення приватизують фірми та особи, пов’язані з депутатами міськради.

«Приватизувати об’єкт малої приватизації соціально-культурного призначення – приміщення аптеки Житомирської міської територіальної громади загальною площею 138,7 кв.м, що розташоване за адресою: м.Житомир, вул. Велика Бердичівська, 47 та перебуває на балансі комунального підприємства «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради шляхом викупу орендарем приватним акціонерним товариством «Житомирський комбінат силікатних виробів» із зарахуванням вартості невід’ємних поліпшень під час остаточного розрахунку за об’єкт приватизації», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, в жовтні 2021 року заступниця мера Марія Місюрова пояснювала рішення виконкому припиняє право господарського відання КП «Фармація» на дві аптеки в центрі Житомира (вул. Велика Бердичівська, 47 та вул. Київська, 19/2): аптеки не закривають, вони залишаються на балансі КП «Фармація», але змінюємо право господарського відання – розпоряджатися цим нерухомим майном буде міська рада, а не комунальне підприємство. Питання про ліквідацію КП «Фармація» було внесене до порядку денного сесії Житомирської міської ради, яка відбулася 14 липня 2022 року: депутати це рішення підтримали.

Директором ПрАТ «Житомирський комбінат силікатних виробів» є депутат Житомирської обласної ради Валерій Онопрієнко (фракція партії «Пропозиція»), його дружина Тетяна, депутат Житомирської міської ради (фракція партії «Пропозиція») працює на цьому підприємстві менеджером з адміністративної діяльності.

«Приватизувати об’єкт малої приватизації – окреме майно – нежитлове приміщення Житомирської міської територіальної громади загальною площею 15,6 кв.м, що розташоване за адресою: м.Житомир, вул. Лесі Українки, 14 та перебуває на балансі комунального підприємства «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради шляхом викупу орендарем приватним підприємством «Васком» із зарахуванням вартості невід’ємних поліпшень під час остаточного розрахунку за об’єкт приватизації», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, проєкт рішення сесії про надання дозволу на викуп ПП «Васком» приміщення площею 15,6 кв. м на вул.Лесі Українки, 14 був оприлюднений 23 травня 2022 року.

Бенефіціарним власником ПП «Васком» є обраний від партії ОПЗЖ депутат Житомирської міської ради Василь Кучик. Крім того, на вул. Лесі Українки, 14 приміщення площею 46 кв.м приватизувала 26 травня 2021 року шляхом викупу за 594 тис. 595,2 грн ГО «Спілка правозахисту підприємництва», серед засновників якої – Василь Кучик.

«Розглянувши документи, подані Умінською С.М., міська рада вирішила приватизувати об’єкти малої приватизації Житомирської міської територіальної громади, що знаходяться за адресою: м.Житомир, вул. Лесі Українки, 43а, перебувають на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №6» Житомирської міської та розташовані на земельній ділянці Житомирської міської територіальної громади в особі Житомирської міської ради загальною площею 0,1421 га, із зарахуванням вартості невід’ємних поліпшень під час остаточного розрахунку за об’єкти приватизації, а саме: нежитлове приміщення загальною площею 169,2 кв.м, нежитлове приміщення загальною площею 170,2 кв. м», - йдеться у проєкті рішення.

Умінська Світлана Михайлівна зареєстрована як ФОП з 2004 року в Житомирі, спеціалізується підприємниця на наданні в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Світлана Умінська є матір’ю Андрія Умінського - депутата Житомирської міської ради від політичної партії «Пропозиція». Сам Андрій Умінський в лютому 2020 року став власником комунального приміщення в одноповерховому будинку на вул. Лесі Українки, 43 загальною площею 126,9 кв.м, яке за 1 млн 2 грн купив на аукціоні.

«Розглянувши документи, подані фізичною особою - підприємцем Пустовітом О.Ф., міська рада вирішила приватизувати об’єкт малої приватизації – окреме майно – нежитлове приміщення Житомирської міської територіальної громади загальною площею 125,5 кв.м, що розташоване за адресою: м.Житомир, вул. Михайла Грушевського, 16 та перебуває на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 6» Житомирської міської ради шляхом викупу орендарем фізичною особою – підприємцем Пустовітом О.Ф. із зарахуванням вартості невід’ємних поліпшень під час остаточного розрахунку за об’єкт приватизації», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, приміщення на вул. Михайла Грушевського, 16 вперше було включене в перелік об’єктів, приватизація яких дозволяється в 2022 році.

З фірмою Олексія Пустовіта департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав за останні кілька місяців чотирнадцять угод на розробку проєктної документації з будівництва фортифікаційних споруд для потреб оборони на території Коростенського району.

«Розглянувши документи, подані фізичною особою-підприємцем Гуменюком О.В., міська рада вирішила приватизувати об’єкт малої приватизації – окреме майно –нежитлове приміщення Житомирської міської територіальної громади загальною площею 46,2 кв.м, що розташоване за адресою: м.Житомир, вул. Шевченка, 24, приміщення 1002 та перебуває на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №6» Житомирської міської ради із зарахуванням вартості невід’ємних поліпшень під час остаточного розрахунку за об’єкт приватизації», - йдеться у проєкті рішення.

Рішенням сесії від 24 грудня 2021 року ФОП Гуменюк Олег Васильович дозволили зробити невід'ємні поліпшення приміщення площею 46,2 кв.м за адресою вул. Шевченка, 24 на загальну суму 157,463 тис.грн, що становить 37,7% ринкової вартості майна, На сесії міської ради 25 травня 2022 року депутати проголосували за поділ нерухомого майна по вул.Шевченка, 24, розділивши приміщення загальною площею 239,4 кв. м на чотири об’єкти, один з яких і приватизовує Гуменюк.

ФОП Гуменюк Олег Васильович зареєстрований в Житомирі в грудні 2019 року, основний вид діяльності – інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах.

Як повідомляв Житомир.info, мер скликає першу в 2023 році сесію Житомирської міської ради на 23 лютого, у порядку денному 56 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація міськрада нерухомість викуп Онопрієнко Кучик Умінський  
Матеріали по темі