Економіка

Пасіка, ІТ- школа та кав’ярні: у центрі зайнятості розповіли, як реалізують мікрогранти підприємиці у Житомирській області

15 March 2023, 09:36

У першу в цьому році хвилю подачі заяв за програмою мікрокредитування «Власна справа» від жителів Житомирщини надійшло 32 заяви. За результатами їх розгляду 10 подавачів визначені переможцями й отримають від держави від 149 до 250 тис. грн на старт чи розвиток свого бізнесу. В процесі реалізації підприємницьких проєктів вони створять 22 нових робочих місця.

Про це 14 березня повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

«Серед грантоотримувачів – троє початківців, які скористаються фінансовою допомогою для відкриття текстильного магазину, кав’ярні та створення пасіки. Підприємці з досвідом за кошти гранту планують розширити свій бізнес: відкриють комп’ютерну ІТ школу, мінікафе й кав’ярню, салон краси та салон з продажу комп’ютерної оргтехніки, а також збільшать свої магазини. Дев’ять з десяти переможців першої хвилі - жінки.

З 13 березня розпочалась вже IV хвиля прийому заяв учасників.

Подати заяву можна через портал «Дія»: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Дізнатись детальні умови отримання мікрогранту можна на сайті Державного центру зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogranty

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0(412) 43-20-40 та 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться на сторінці обласної служби зайнятості у Фейсбуці або в телеграм-каналі.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 1 лютого стартувала перша у 2023 році хвиля подачі заяв на отримання мікрогранту в рамках програми єРобота.

Як повідомляв Житомир.info, за підсумками реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» у Житомирській області за 2022 рік було схвалено 123 бізнес-проєкти,62 з яких подані жінками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікрогрант бізнес власна справа 
Матеріали по темі