Фоторепортаж

Житомирські школярі почали облаштовувати «Сади перемоги». Фоторепортаж

17 March 2023, 16:15

17 березня старшокласники та працівники ліцею №24 почали реалізовувати проєкт «Сади перемоги», який в місті Житомирі впроваджується департаментом економічного розвитку Житомирської міської ради, комунальною установою «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради та адміністраціями ліцеїв №4, №7, №24 та №30.

У 24 ліцеї реалізовувати проєкт будуть на базі тепличного господарства. Учні та вчителі вже мають такий досвід, адже в одній з теплиць вирощують кімнатні й екзотичні рослини з навчальною метою. Друга теплиця кілька років стояла порожньою і в ній розрісся плющ. Тож, роботу над «Садами перемоги» у ліцеї розпочали з розчистки теплиці.

Викорчований плющ вирішили не викидати, а розсадити вздовж огорожі ліцею. Директор ліцею Анна Дудік зізнається, що в цій ідеї надихалася поїздкою у Прінстонський університет, на території якого розрісся плющ, і мріє перетворити ліцей на Житомирський Прінстон.

«Наші діти у теплицях займаються дослідницькою роботою, тож коли почули про цей проєкт - вирішили долучитися. Крім міської влади, ми неочікувано отримали підтримку від одного з батьків наших учнів. Василь Савченко працює викладачем в Поліському університеті, знається на тепличному господарстві і допомагає нам облаштовувати теплиці. Сьогодні ми пересадимо плющ під огорожу, а в теплиці встановлять спеціальні стелажі, де діти будуть висаджувати насіння та спостерігати за рослинами. Коли вже буде пора урожаю, діти зможуть вирішувати, куди і як використовувати вирощену зелень. Звісно, що у пріорітеті буде допомога ВПО, багатодітним родинам і тим, хто цього потребуватиме. Діти дуже патріотично налаштовані, мають багато ідей, і, повірте, весь врожай піде на користь тим, кому він буде потрібний, діти наші вирішать правильно», - говорить директорка ліцею Анна Дудік.

Учні ліцею організували акцію та принесли насіння для своїх майбутніх «Садів перемоги».

Нагадаємо, у Житомирі чотири ліцеї реалізовуватимуть проєкти у рамках кампанії «Сади Перемоги»: вирощуватимуть фрукти, овочі та зелень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: учень школяр Сади перемоги ліцей Дудік Прінстон Савченко 
Матеріали по темі