Економіка

Кав’ярня самообслуговування та натяжні стелі: як у Житомирі підприємці реалізовуватимуть гранти на бізнес

20 April 2023, 09:36

Визначено переможців IV періоду грантової програми "Власна справа" урядового проєкту єРобота (подані заяви з 13 по 26 березня 2023 року). 12 жителів Житомирщини отримали позитивні рішення комісії Державного центру зайнятості про надання їм мікрогрантів на розвиток бізнесу на загальну суму майже 2,8 млн грн, або в середньому по 233 тис. грн. Серед отримувачів – 9 ФОПів, одна юридична особа та двоє бізнес-новачків, більшість – жінки (7 з 12-ти).

Про це 19 квітня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«За грантові кошти у Житомирі запрацюють кав’ярня самообслуговування й заклад швидкого харчування, буде створений простір для продажу й просування товарів українських брендів, розшириться виробництво з виготовлення нашивок і шевронів та ще один підприємець надаватиме послуги з монтажу натяжних стель. У Бердичеві підприємиця планує надавати консалтингові послуги, у Коростишеві виготовлятимуть та реалізовуватимуть вироби з граніту, у Ружині займуться реалізацією товарів широкого вжитку, у Малині запрацює магазин з відділом кафетерію, а в Радомишлі – кондитерська вітрина-магазин. У Ємільчинській громаді розширить свою діяльність фермерське господарство, а в Баранівській – виробництво з виготовлення вагонки. Загалом, з початку 2023 року за програмою «Власна справа» у Житомирській області – 41 переможець, які отримають 9,8 млн грн та в результаті реалізації своїх бізнес-ідей створять 84 нові робочі місця», - йдеться в повідомленні.

Довідково: за грантовою програмою “Власна справа” проєкту єРобота можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць.

Подати заяву можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW

З 10 по 23 квітня, триває 6 хвиля прийому заяв у цьому році.

Інформація щодо умов програми: https://is.gd/Srb8R5

Поради - що потрібно враховувати при поданні заяви: https://is.gd/Pyn5bl.

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0(412) 43-20-40 та 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться на сторінці обласної служби зайнятості у Фейсбуці або в телеграм-каналі.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, упродовж трьох періодів реалізації державної програми “єРобота” у 2023 році (з 1 лютого по 12 березня) 121 житель Житомирщини подав заяву на отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу. 29 подавачів отримали позитивні рішення і зможуть реалізувати свій бізнес-проєкт за державні кошти. Середній розмір гранту – майже 242 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2023 року центр зайнятості інформував, що у першу в цьому році хвилю подачі заяв за програмою мікрокредитування «Власна справа» від жителів Житомирщини надійшло 32 заяви. За результатами їх розгляду 10 подавачів визначені переможцями й отримають від держави від 149 до 250 тис. грн на старт чи розвиток свого бізнесу. В процесі реалізації підприємницьких проєктів вони створять 22 нових робочих місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ мікрогрант підприємець бізнес власна справа 
Матеріали по темі