Політика

Облрада на звернення ГО щодо заборони діяльності УПЦ МП на території Житомирської області надішле минулорічне рішення

20 April 2023, 11:43

В обласній раді 19 квітня відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

«На засіданні депутати розглянули звернення громадських організацій щодо внесення на розгляд сесії обласної ради питання про заборону діяльності Української православної церкви (московського патріархату) на території Житомирської області. Голова профільної комісії Олег Скидан проінформував присутніх про те, що Житомирською обласною радою ще минулого року на дванадцятій сесії було прийнято рішення «Про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату. Тому підняте питання депутати взяли до відома та доручили виконавчому апарату обласної ради надіслати громадським організаціям копію рішення Житомирської обласної ради від 07.12.2022 № 442 «Про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату», - йдеться у повідомленні.

Також на комісії розглянули та погодили внесення на розгляд сесії проєктів рішень обласної ради про дострокове припинення повноважень депутатів Житомирської обласної ради восьмого скликання Віктора Развадовського та Олександра Савченка.

Нагадаємо, на черговій сесії обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за звернення до президента, Верховної ради, Кабміну та РНБО щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) УПЦ московського патріархату на території держави: з 41 присутнього на сесії 36 проголосували «за», не голосували за дане рішення чотири депутати, обрані від ОПЗЖ, та Руслан Годований з фракції партії «Пропозиція.

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня 2022 року у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський інформував про рішення РНБО: доручити Уряду внести на розгляд Верховної ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій. Відповідний проєкт закону, підготовлений Кабміном, зареєстрували у Верховній раді 19 січня 2023 року і станом на 20 квітня на розгляд парламенту не виносили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада УПЦ МП комісія ГО церква МП  
Матеріали по темі