Політика

Развадовський і Савченко наполегливо хочуть позбутися мандатів депутатів Житомирської облради: знову написали заяви

20 April 2023, 10:53

Житомирська обласна рада знову розглядатиме питання про дострокове припинення повноважень депутатів з фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського та Олександра Савченка.

Відповідні проєкти рішень сесії 19 квітня оприлюднені на сайті облради.

«Враховуючи заяву депутата Житомирської обласної ради Развадовського В.Й. від 16.03.2023, рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності обласна рада вирішила достроково припинити повноваження депутата Житомирської обласної ради VІІІ скликання Развадовського Віктора Йосиповича, обраного в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком Житомирської обласної організації політичної партії «За майбутнє», - йдеться у проєкті рішення.

Зауважимо, що попередню заяву про припинення депутатських повноважень Віктор Развадоський написав 1 лютого 2023 року.

«Розглянувши заяву депутата Житомирської обласної ради Савченка О.І. від 17.03.2023, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності обласна рада вирішила достроково припинити повноваження депутата Житомирської обласної ради VІІІ скликання Савченка Олександра Ілліча, обраного в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком Житомирської обласної організації політичної партії «За майбутнє», - зазначається у проєкті рішення сесії.

Попередню заяву від депутата Олександра Савченка про складання мандату обласна рада отримала 13 лютого 2023 року.

Нагадаємо, на черговій сесії Житомирської облради 16 березня депутати не підтримали проєкти рішень про дострокове припинення повноважень двох своїх колег: за позбавлення мандата Віктора Развадовського було 14 голосів, Олександра Савченка – 10 голосів. Обидва депутати на сесії були відсутні.

Як повідомляв Житомир.info, обидва депутати є генерал-полковниками міліції у відставці і в перші дні повномасштабного російського вторгнення виїхали в Польщу: мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня кордон України в напрямку Польщі перетнув депутат обласної ради, генерал-полковник Олександр Савченко. Згодом ці депутати повернулися до України і навіть були присутні на сесії облради 14 липня 2022 року, але на двох наступних сесіях (7 грудня 2022 року та 10 січня 2023 року) їх вже не було.

27 січня 2023 року Уряд схвалив постанову щодо обмеження виїзду посадовців за кордон: можна у відрядження, на лікування, для догляду за дітьми. Це рішення стосується і депутатів місцевих рад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Развадовський Савченко депутат мандат 
Матеріали по темі