Економіка

У квітні свинина подорожчала на 17 грн, а сало подешевшало на 10 грн: статистики показали зміну цін на харчі у Житомирській області

21 May 2023, 12:56

На споживчому ринку Житомирської області у квітні порівняно з березнем ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,2%.

Як у квітні змінилися середні споживчі ціни на продукти, статистики 16 травня показали в інфографіці.

Так, відповідно до даних статистиків, у квітні в області подорожчало м'ясо: і яловичина, і свинина, остання – на 17 гривень на кілограмі. На кілька гривень подорожчало і куряче філе. А от сало скинуло в ціні близько 10 гривень.

Знову подешевшали і яйця: у березні десяток вартував у середньому 61,61 грн, а в квітні – 54,96 грн.

Ціни на молоко й молочну продукцію майже не змінилися. Гречка й рис подешевшали на кілька гривень, а макарони трохи подорожчали.

Дещо знизилася ціна і на цибулю: у березні середня ціна була 54,04 грн за кілограм, а в квітні – 50,39 грн. А от морква стала дорожчою: у березні за кілограм доводилось викласти 38 грн, у квітні – 45,51 грн.

Детальніше – в інфографіці:


Нагадаємо, 12 травня 2023 року Житомир.info дізнавався, якою є вартість борщового набору на Житньому ринку в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області у березні порівняно з лютим ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 1,4%, рекордсменкою за зростанням ціни стала капуста, яка подорожчала на 60,5%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна ціни статистика ринок продукти ринок гречка сало м'ясо  
Матеріали по темі