Місто

В Житомирі збираються побудувати реабілітаційний центр для військових, - Сергій Сухомлин

30 May 2023, 13:26

30 травня в Житомирі відбудеться нарада щодо будівництва реабілітаційного центру для військових.

Про це сказав мер Сергій Сухомлин на завершення свого звіту про роботу у 2022 році.

«До нас приїхали з Міністерства оборони і представники однієї з країн, зараз буде велика нарада по реабілітаційному центру для військових. І ми вже на сьогодні знайшли де, як, і спільно, я думаю, з областю, за рахунок міського бюджету, обласного бюджету і (допомоги) конкретної країни зможемо побудувати цей реабілітаційний центр. А це дуже-дуже важливо», - сказав Сергій Сухомлин.

Трансляцію звіту про роботу мера в Житомирі у 2022 році дивіться тут

Нагадаємо, 16 листопада 2018 року на Чуднівському шосе під Житомиром відкрили реконструйований Центр вертебрології із Центром реабілітації учасників АТО. Реконструкція та облаштування найсучаснішого в Україні Центру реабілітації тривала більше року, роботи обійшлися у 55 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні з обласним бюджетом. А згодом в цій будівлі офіційно запрацював «Дім ветерана».

Але дочірнє підприємство «Житомиртурист» приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур» на підставі підробленого свідоцтва про право власності, використовуючи механізм судових рішень, фактично отримало у приватну власність комплекс будівель туристичної бази «Лісовий берег», який належав державі і в якому розміщується КНП ««Обласний центр вертебрології і реабілітації».

Господарський суд Житомирської області у справі за позовом обласної прокуратури 7 липня 2022 року прийняв рішення на користь держави: витребувати з незаконного володіння ДП «Житомиртурист» майно турбази. Північно-західний апеляційний господарський суд постановою від 20 вересня 2022 року рішення суду першої інстанції скасував, а Верховний суд постановою від 22 грудня 2022 року залишив касаційну скаргу заступника керівника Житомирської обласної прокуратури без задоволення, а постанову апеляційного суду – без змін.

Депутати Житомирської обласної на сесії 16 березня цього року ухвалили звернення до Кабміну та РНБО щодо подальшого функціонування комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради, бо подальше функціонування реабілітаційного центру перебуває під загрозою через рішення судів.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2023 року під час звіту мер Житомира, зокрема, відповів на питання про збереження радянських символів у обласному центрі та електросамокати на вулицях міста, розповів про 4600 житомирських дітей, які й досі залишають за кордоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реабілітаційний центр Сухомлин будівництво нарада 
Матеріали по темі