Місто

У Житомирі планують замінити старі зупинки: провели закупівлю нових і назвали можливі адреси

3 July 2023, 15:50

У Житомирі планують встановити десяток нових зупинок, які купило ТТУ.

«Підприємство провело закупівлю, уклало угоду на закупівлю 10 зупинок. У вартість зупинок також входить встановлення. 10 зупинок, разом з встановленням обійдуться місту в 1 млн 245 тисяч грн», – говорить начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Адреси, де будуть встановлені зупинки має визначити управління транспорту. Але вже відомо, де точно має з'явиться нова зупинка.

«Перша зупинка буде встановлюватися на Мальованці, де будуємо тролейбусну лінію», – сказав начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

В управлінні транспорту журналістам Житомир.info пояснили, що переважно, це буде заміна старих зупинок та назвали адреси, де пропонують їх оновити.

«Остаточно адреси будуть затверджено на засіданні виконавчого комітету. З переліку, який будемо пропонувати: Миру, 37, Героїв десантників, «Агромаш», монумент Слави, стоматологічна поліклініка, «Сінний ринок», Лесі Українки, провулок 1-й Смолянський, Мала Бердичівська, фабрика «Крок». Будемо визначатися ближче до виконавчого комітету та затверджувати перелік», – розповів в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

Микола Єрмаков додав, що у місті кілька десятків зупинок потребують оновлення: одні в поганому стані, інші застарілого зразка.

«У місті більше зупинок потребують заміни, це більше ніж 50-60 одиниць. Місто потребує поступового оновлення зупинок, це не лише центральна частина міста, у нас є провулки, які відходять від центральної вулиці, а там також ходить громадський транспорт. Будемо поетапно виходити до депутатів та просити кошти на заміну зупинок», – сказав в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради.

Дизайн обрали відповідно до існуючих зупинок – металеві, зі склом.

«Вони будуть такі ж сам, як всі у місті. Ми прагнемо до того, щоб вони були однієї форми та не відрізнялися одна від іншої», – сказав начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Зупинки почнуть встановлювати після погодження адрес.

Який вигляд у лютому 2022 року мали лавки на зупинках громадського транспорту у центрі Житомира дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2021 року в Житомирі на вулиці Київській, біля готелю «Україна» розбили зупинку громадського транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зупинка ТТУ Лазарєв закупівля Єрмаков  
Матеріали по темі