Влада

В Україні до Дня пам’яті захисників організують акцію «Сонях», виставки знищеної ворожої техніки та забіг

13 July 2023, 11:30

Кабінет міністрів затвердити план заходів з відзначення у 2023 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні 11 липня 2023 року.

Заходами, зокрема, передбачено проведення 26 серпня щорічного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

29 серпня буде всеукраїнська акція пам’яті «Сонях», а о 9:00 цього дня – загальнонаціональна «хвилина мовчання», яка передбачає зупинення (за можливості) на цей час роботи в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де встановлено безперервний режим роботи), руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

Цього дня також в Києві та обласних центрах доручено провести виставки знищеної військової техніки і озброєння збройних формувань рф на території України.

29 серпня обласні та Київська міська військові адміністрації мають обмежити проведення розважальних заходів, а суб’єктам у сфері аудіовізуальних медіа рекомендують внесення змін до програм радіо і телебачення щодо обмеження трансляції розважальних програм.

Нагадаємо, всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» був започаткований у 2018 році, минулого року в Житомирі його проводили 24 серпня, на День Незалежності. 29 серпня 2022 року у Житомирі більше трьох сотень людей з квітами прийшли на військове кладовище віддати шану загиблим захисникам України.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році в Україні вперше відзначали День пам'яті військовослужбовців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України: указ про День пам`яті захисників 28 серпня підписав президент Володимир Зеленський.

29 серпня 2019 року вшановували загиблих воїнів і близько 500 житомирян долучилися до забігу пам’яті Героїв України. 29 серпня 2020 року на Смолянському кладовищі вшановували пам’ять загиблих військових, а забіг через карантинні обмеження не проводили. У 2021 році 28 серпня з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, більше сотні учасників долучилися до забігу під назвою «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Про це – у фоторепортажі та відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті акція Шаную воїнів біжу за Героїв України КМУ 
Матеріали по темі