Події

У Житомирі затримали чоловіка, який розтрощив магазин «Квара Продукт» та погрожував правоохоронцям і відвідувачам

21 July 2023, 13:07

Соцмережами 21 липня почала активно ширитися інформація, що у районі магазинів «Полісся Продукти» та «Квара Продукт», на вулиці Крилова, чоловік погрожував продавцям та відвідувачам зброєю, розбив вікна, далі вдався до погроз нацгвардії та охороні. Однак його вдалося затримати. На місці події була присутня швидка допомога.

У пресслужбі ГУНП у Житомирській області прокоментували цю ситуацію.

«20 липня в одному з магазинів обласного центру відвідувач вчинив скандал та пошкодив майно торговельного закладу. На місце події прибули нацгвардійці, які патрулювали неподалік, та намагались втихомирити агресора. Той же почав погрожувати правоохоронцям фізичною розправою. Чоловіка, який виявився 36-річним уродженцем Дніпропетровщини, затримали та доставили до Житомирського райуправління поліції. Він відмовився від будь-яких пояснень та освідування щодо вживання наркотичних речовин чи алкоголю», - зазначили в ГУНП.

Дії чоловіка попередньо кваліфіковано за ст. 296 (Хуліганство) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Слідчі затримали його за ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу (поліцейські наполягають на безальтернативному триманні під вартою).

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 10 липня 2023 року в одному з житомирських магазинів на Маликова продавчиня зі своїм колегою через зауваження щодо обслуговування російською мовою накинулася на покупчиню. Остання звернулася до поліції та виклала допис у Фейсбуці, у якому розповідає про ставлення працівників магазину до українських міст та державної мови. Відтак, СБУ взялася з'ясовувати, чи мала продавчиня антиукраїнську позицію, а поліція – розслідувати факт побиття. Мовний скандал прокоментував також і Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Зокрема, закликав органи місцевої влади посилити контроль за дотриманням мовного закону.

А 20 липня 2023 року у Житомирі повідомили про підозру чоловіку, який у магазині накинувся на покупчиню

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: магазин розбій Квара Продукт погроза нацгвардієць 
Матеріали по темі