Політика

В.о. голови Житомирської облради прокоментував голосування за позбавлення мандатів двох депутатів фракції «За майбутнє»

17 August 2023, 12:55

На сесії Житомирської обласної ради 17 серпня депутати втретє за пів року голосували за дострокове припинення депутатських повноважень Віктора Развадовського і Олександра Савченка і втретє ці рішення не набрали достатньої кількості голосів «за».

Ситуацію після сесії прокоментував журналістам в.о. голови облради Володимир Ширма.

«Депутати звернулися до Київського адміністративного суду, є вже рішення цього суду, скоріш за все ми будемо його оскаржувати. В рішення суддів вказано на бездіяльність Житомирської обласної ради, я з цим не можу погодитися: питання вноситься в сесійну залу, а депутати підтримують чи не підтримують, це їхня воля. Іншого механізму (дострокового припинення депутатських повноважень) немає, я особисто на всіх сесіях голосую за те, щоб дати можливість, але кожен депутат сам приймає рішення», - сказав Володимир Ширма.

Нагадаємо, на сесії Житомирської облради 16 березня 2023 року депутати не підтримали проєкти рішень про дострокове припинення повноважень двох своїх колег: за позбавлення мандата Віктора Развадовського було 14 голосів, Олександра Савченка – 10 голосів. Після сесії обидва депутати знову написали заяви з проханням достроково позбавити їх мандатів і 19 квітня на сайті облради оприлюднили відповідні проєкти рішень сесії. Але на сесії 27 квітня знову не вистачило голосів для ухвалення рішення: за дострокове припинення повноважень депутата Развадовського проголосували 17 депутатів з 44 присутніх (всього в облраді 64 депутати), за дострокове припинення повноважень депутата Савченка – 14 депутатів.

Ухвалою від 19 травня 2023 року Київський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Віктора Развадовського до Житомирської обласної ради про визнання протиправною бездіяльність та припинення повноважень.

Як повідомляв Житомир.info, Савченко і Развадовський є генерал-полковниками міліції у відставці і в перші дні повномасштабного російського вторгнення виїхали в Польщу: мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня кордон України в напрямку Польщі перетнув депутат обласної ради, генерал-полковник Олександр Савченко. Згодом ці депутати повернулися до України і навіть були присутні на сесії облради 14 липня 2022 року, але після цього на сесіях їх вже не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма облрада Развадовський Савченко депутат мандат сесія 
Матеріали по темі