Місто

Свято першого дзвоника у житомирському ліцеї №20: урочиста лінійка, прощання директора та нове укриття

1 September 2023, 13:16

Традиційно з 1 вересня у всіх школах Житомира розпочався навчальний рік. Зранку у ліцеї №20 урочисту лінійку влаштували для перших та одинадцятих класів.

Директор ліцею побажав миру дітям й повідомив, що вирішив піти з посади, але продовжить викладати уроки історії.

«Щоб через рік ми зустрілися на святі фінішного дзвоника у повному складі, після перемоги над агресором, у мирній ситуації в Україні. Нехай, це збудеться і ми зустрінемося через рік переможцями. Хочу сказати, що роки робити у цій школі у моїй практиці залишаться найкращими. У мене було три школи, де я працював директором, але ця школа – кращої немає», - сказав директор ліцею №20 Борис Ведмеденко.

У 2023 році ліцей прийняв майже 70 першачків.

«Емоції переповнюють бажаю щасливої, гарної, мрійливої школи. Головне, щоб було терпіння та мирне небо», - ділиться мама першокласниці Яна.

Минулого року в ліцеї не було укриття, тепер дітей можуть навчатися офлайн у своєму закладі. Особливо цьому раді одинадцятикласники, кажуть: разом з однокласниками вчитися простіше та веселіше.

«Веселіше та легше навчатися, емоційно легше», - ділиться учениця ліцею №20 Олександра.

«Коли групою займається – це якось простіше, можна пояснювати один одному», - додає учениця ліцею №20 Софія.

Директор департаменту освіти розповів, що побудувати укриття у ліцеї було не просто, на це витратили більш ніж 2 млн грн.

«Тут шар ґрунту був більше метру. Це шалені робити, плюс високий рівень ґрунтових вод. Роботи полягали у тому, що треба було прийняти інженерні рішення, щоб відвести ґрунтові води. Після облаштування дренажної системи, вручну виносили високий шар ґрунту. Будівельна організація працювала світловий день, без вихідних. Тут 320-350 метрів, можемо тут посадити 500 осіб, якщо говорити про дві зміни, то вся школа може спокійно вчитися офлайн», - розповідає директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Загалом з 1 вересня 32 тисячі 380 учнів навчатимуться офлайн у житомирських школах.

Нагадаємо, у Житомир з 1 вересня 90% дітей навчатимуться офлайн, за кордоном залишається понад 3 тисяч учнів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році попри воєнний стан у житомирській школі організували свято першого дзвоника з квестами, уроком національної єдності та навчальною евакуацією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей школа 1 вересня Перший дзвоник День знань Ведмеденко укриття Арендарчук 
Матеріали по темі