Місто

Нові зупинки громадського транспорту для Житомира досі не закупили, а стан наявних перевіряє муніципальна інспекція

21 September 2023, 12:41

В Житомирі поки не встановили десять нових зупинок громадського транспорту, бо переможець тендеру не зміг вчасно їх виготовити.

Про це 21 вересня повідомив заступник мера Олександр Шевчук під час «ранкової кави», яку анонсувала Житомирська міська рада.

«У нас цього року в планах є заміна десяти зупинок, і був переможець (тендеру) – компанія, яка готова була їх виготовити і встановити, але, на жаль, вони виявилися недоброякісними партнерами. Нам прийшлося розірвати з ними договір, тому що обіцяно було встановлення до 15 серпня, потім до 20 серпня, і жодної не встановили, навіть не зробили. Тому комунальним підприємством оголошено нову процедуру торгів. Щодо вигляду, то є затверджений свого часу архетип, і треба продовжувати їх ставити такого ж плану, щоб вони не відрізнялися», - сказав Олександр Шевчук.

Заступник мера також поінформував, що просив муніципальну інспекцію перевірити стан зупинок в Житомирі.

«Просив муніципальну інспекцію, щоб пройшлися з приписами, тому що більшість зупинок у нас мають рекламу і є на утриманні компаній, які займаються і заробляють на рекламі. І є зупинки, які на балансі у комунального підприємства (ТТУ). Я впевнений, що вже приписи роздали і це питання відпрацюють», - зазначив Олександр Шевчук.

Онлайн-трансляцію «ранкової кави» із заступником мера Житомира Олександром Шевчуком дивіться тут

Нагадаємо, на початку липня цього року начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв розповідав, що підприємство провело тендер на закупівлю десяти нових зупинок за 1 млн 245 тис. грн, адреси їх встановлення має визначити управління транспорту.

Договір з ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «Промзв'язок» (м.Охтирка Сумської області) на виготовлення та встановлення 10 зупинок був підписаний 22 червня 2023 року, додатковою угодою від 12 вересня дія договору була припинена.

12 вересня КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» оголосило новий тендер на закупівлю 10 зупинок громадського транспорту з очікуваною вартістю 1,5 млн грн, торги були заплановані на 20 вересня, але не відбулися через відсутність пропозицій.

Який вигляд у лютому 2022 року мали лавки на зупинках громадського транспорту у центрі Житомира дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зупинка ТТУ Шевчук закупівля тендер  
Матеріали по темі