Економіка

З початку року роботодавці Житомирської області отримали 2,5 млн грн компенсації за працевлаштування переселенців

22 September 2023, 09:37

136 суб’єктів господарювання Житомирщини, які працевлаштували з початку 2023 року 210 внутрішньо переміщених українців, скористалися державною фінансовою підтримкою. Вони подали до служби зайнятості необхідні документи й отримали компенсацію частини виплаченої зарплати переселенцям за перші два місяці їх роботи.

Про це 21 вересня повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«Загальна сума виплат станом на 21 вересня склала 2,5 млн грн. Найбільше переміщених з небезпечних регіонів країни громадян було влаштовано на роботу у Житомирі й наближених до нього територіальних громадах, а також на Коростенщині. Вони заповнили наявні вакансії на підприємствах переробної промисловості, сфери торгівлі, охорони здоров’я, у сільському й лісовому господарстві», - йдеться в повідомленні.

До відома, сума компенсації щомісячно за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО складає 6700грн. Тривалість компенсації витрат – два місяці з дня працевлаштування особи. Заява на отримання компенсації подається не раніше, ніж за п’ять календарних днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Детальніше про послугу http://surl.li/bthud

Більш детальну інформацію можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості за місцезнаходженням роботодавця (всі контакти - http://surl.li/jfydr).

Наші "гарячі" лінії: 044-244-94-78, 063-214-41-75, 097-417-84-96.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 6 вересня служба зайнятості інформувала, що упродовж двох місяців в Україні хочуть провести інформаційну кампанію для переселенців з метою залучення їх до роботи, зокрема, і в Житомирській області, де з початку повномасштабного вторгнення працевлаштувалися понад 2, 5 тисячі ВПО.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2023 року 102 роботодавці Житомирщини отримали позитивні рішення обласної служби зайнятості щодо виплати їм компенсації витрат на оплату праці 159 внутрішньо переміщених осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія працівник працевлаштування робота переселенець переселенці компенсація роботодавець 
Матеріали по темі