Політика

Декларацію за 2022 рік добровільно подав лише один нардеп-мажоритарник від Житомирської області

25 September 2023, 12:26

Лише 53 народні депутати добровільно подали майнові декларації за 2021 рік. За 2022 рік їхня кількість іще менша – 38.

Такі дані, отримані від НАЗК, 25 вересня 2023 року оприлюднив Рух ЧЕСНО.

«Найбільша кількість добровільних декларацій надійшла до НАЗК від фракції влади – «Слуги народу», а за відсотком від загальної чисельності фракції чи групи – від представників «Відновлення України» та «Довіри». Серед керівництва парламенту декларації подав лише голова ВРУ Руслан Стефанчук – за обидва роки. Серед керівництва парламентських фракцій декларацію подав лише голова монобільшості Давид Арахамія, за обидва роки», - йдеться у публікації.

Щодо представників Житомирської області, то з шести нардепів-мажоритарників декларації за 2021 і за 2022 роки подав лише один – обраний від Коростенського округу №64 Володимир Арешонков (група «Довіра»). Нардеп від Бердичівського округу №63 Богдан Кицак (фракція «Слуга народу») подав декларацію лише за 2021 рік. Зауважимо, що саме ці двоє мажоритарників від Житомирської області з першого разу голосували за відкритий доступ до електронних декларацій.

Не подавали декларацій четверо нардепів-мажоритарників від «Слуги народу: Ігор Герасименко (Житомирський округ №62), Тетяна Грищенко (Малинський округ №66), Дмитро Костюк (Новоград-Волинський округ №65), Сергій Кузьміних (Чуднівський округ №67). Також добровільно не подали декларації нардепи – голови Житомирських обласних партійних організацій: Анжеліка Лабунська («Батьківщина») та Арсеній Пушкаренко («Слуга народу»).

Від редакції: народний депутат Богдан Кицак повідомив Житомир.info, що 18 вересня він подав декларацію за 2022 рік, а в матеріалі використані дані станом на 1 вересня 2023 року.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна рада схвалила виправлений закон про е-декларування, врахувавши зауваження президента. НАЗК роз’яснило, що декларування за 2021-2022 роки триватиме до 31 січня 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2023 року Верховна рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №9534 щодо відновлення електронного декларування, яке скасували з початком повномасштабного вторгнення. 5 вересня Верховна рада відновила е-декларування, але «закрите», і президент повернув закон у парламент для виправлення цього.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп декларація ВР Арешонков Кицак НАЗК 
Матеріали по темі