Влада

Обласна рада оскаржує рішення Житомирського окружного адмінсуду, який скасував ліквідацію комунального табору «Орлятко»

16 October 2023, 15:50

Житомирська обласна рада подала апеляційну скаргу на рішення Житомирського окружного адміністративного суду щодо скасування рішення сесії про ліквідацію закладу оздоровлення та відпочинку «Табір «Орлятко».

Ухвалою від 5 жовтня 2023 року Сьомий апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції облради.

«З метою розгляду даної апеляційної скарги, вважаю за необхідне витребувати з Житомирського окружного адміністративного суду адміністративну справу №240/8064/23 за адміністративним позовом Першого заступника керівника Житомирської місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі – Міністерства соціальної політики України до Житомирської обласної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення», - йдеться в ухвалі судді апеляційного суду.

Нагадаємо, в березні цього року прокуратура в інтересах держави в особі Міністерства соціальної політики звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до Житомирської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення про ліквідацію табору «Орлятко». Рішенням від 24 серпня 2023 року суд скасував тогорічне рішення Житомирської обласної ради про припинення функціонування закладу оздоровлення та відпочинку «Табір «Орлятко» і приєднання його до комунального підприємства з експлуатації адмінбудинків.

Скриншот з рішення Житомирського окружного адмінсуду

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2021 року голова облради Володимир Федоренко відвідав комунальний заклад «Табір «Орлятко» і за результатами огляду зробив висновки: велика територія, дивовижна природа, зручне місце розташування, але стан об’єкта жахливий, зокрема, туалет та душ знаходяться на вулиці, а з двох корпусів, які робили за грантові кошти ЄС, в експлуатацію зданий тільки один, бо інший не отримав дозвіл у зв’язку з невідповідністю технічним умовам.

На черговій сесії Житомирської обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за припинення «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків: пропозицію про розгляд цього питання на початку сесії озвучив в.о. голови облради Володимир Ширма, посилаючись на рішення засідання голів фракцій та погодження депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура облрада  табір Орлятко апеляція 
Матеріали по темі