Влада

Екскерівник АТ «Житомиргаз», якого підозрюють у зловживанні та «відмиванні» коштів, судиться за вихідну допомогу при звільненні

7 November 2023, 12:51

Колишній голова правління АТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко звернувся до суду з позовом до акціонерного товариства щодо стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, недоплаченої суми компенсації за невикористані відпустки та вихідної допомоги.

Відповідна інформація оприлюднена на порталі «Судова влада України».

Зазначається, що позов Валентина Ющенка до Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Житомиргаз» зареєстрований в Корольовському районному суді м.Житомира 2 листопада 2023 року.

Зауважимо, що на початку вересня 2023 року поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.364-1 КК України (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) щодо незаконно нарахування та виплати премій членам правління АТ «Житомиргаз» в розмірі 7,9 млн грн: рішення щодо преміювання ухвалили на засіданні наглядової ради АТ «Житомиргаз» 12 травня 2023 року. У реєстрах зміна керівника АТ «Житомиргаз» відбулася 28 червня 2023 року, а 29 червня цього року стало відомо, що АТ «Житомиргаз» офіційно перейшов під контроль держави і контролюється «Нафтогаз України».

Нагадаємо, 5 жовтня Житомир.info оприлюднив матеріал про затримання екскерівника АТ «Житомиргаз» Валентина Ющенка, якому з 20 червня намагалися обрати запобіжний захід, але він ігнорував судові засідання, і зрештою Шевченківський районний суд м. Києва ухвалою від 15 вересня 2023 року надав дозвіл на затримання підозрюваного з метою приводу в суд. Цього ж дня пресслужба Бюро економічної безпеки інформувала, що екскерівнику АТ «Житомиргаз» обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативною сумою застави понад 40 млн грн: колишній голова правління акціонерного товариства «Житомиргаз» підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та легалізація майна, одержаного злочинним шляхом).

Як повідомляв Житомир.info, зарплата голови правління акціонерного товариства «Оператор газорозподільних систем «Житомиргаз» Валентина Ющенка за 2019 рік становила 2 млн 886 тис. 995 грн, за 2020 рік – 3 млн 041 тис. 427 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ющенко Житомиргаз суд звільнення компенсація вихідна допомога 
Матеріали по темі