Місто

Влада Житомира проводить опитування для створення майбутньої архітектурної концепції Замкової гори

10 December 2023, 11:14

Житомирська міська рада в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини і Швейцарії, проводить дослідження думки житомирян та житомирянок щодо проблем та переваг простору Замкової гори у Житомирі.

Про це 9 грудня повідомила міськрада.

Пропонується витратити декілька хвилин і пройти опитування за покликанням: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSc1jK75j.../viewform

Зазначається, що 22-24 вересня 2023 року Житомирська міська рада та проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» провели Урбаншколу (див.фото внизу), де активні житомиряни та житомирянки, архітектори, експерти з міського планування, географії, екології та соціології вчилися проводити комплексне дослідження історії, простору та соціальних відносин міських територій.

«Об’єктом дослідження став парк та прилеглі до нього квартали житомирської Замкової гори. За результатами дослідження учасники та учасниці школи сформували бачення візії, принципів та підходу до майбутньої роботи з даним простором. Опитування в якому ви берете участь – це продовження Урбаншколи. Його задача – зрозуміти, які зі знахідок аналізу Урбаншколи справді відгукуються місцевим мешканцям/кам, а які є лише дослідницькими артефактами і не потребують уваги в подальшому опрацюванні теми. Дослідження Урбаншколи та опитування містян стануть основою для створення архітектурної концепції для можливої роботи з простором Замкової гори. Після обговорень з громадою та доопрацювання, концепцію безоплатно передадуть Житомирській міській раді для можливості використання в подальшому на розсуд місцевих департаментів та управлінь», - пояснює міська рада.

Одне із запитань опитування пропонує обрати варіант розвитку території Замкової гори:

Результати опитування будуть надіслані всім учасникам/цям, які зацікавлені у їх отриманні та залишать електронну пошту наприкінці анкети.

«Проведення дослідження та розробка концепції Замкової гори відбувається за донорський кошт та не використовує ресурси бюджету Житомирської громади. Дослідження проходить в межах німецько-швейцарського проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини і Швейцарії», - зазначають організатори дослідження.

Як повідомляв Житомир.info, в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» у Житомирі в 2023 році проводили 2 вересня стратегічну сесію з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури міської територіальної громади, а 1 грудня – водний форум.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Замкова гора опитування концепція урбаншкола GIZ 
Матеріали по темі