Події

У місті Житомирського району водій напідпитку поклав у службовий автомобіль патрульних хабар 10 тис. грн

11 December 2023, 12:46

У Чуднові 53-річний нетверезий водій поклав у службовий автомобіль патрульних гроші, аби уникнути відповідальності за правопорушення.

Про це 11 грудня повідомила пресслужба Житомирське районне управління поліції.

«10 грудня близько 07:00 патрульні відділення поліції №5 Житомирського райуправління неподалік міської автостанції зупинили автомобіль ВАЗ 2107, керманич якого порушував Правила дорожнього руху. Під час спілкування з водієм, 53-річним місцевим жителем, правоохоронці запідозрили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Згідно з результатами медичного освідування у крові чоловіка виявлено 0,58 проміле алкоголю», - йдеться у повідомленні.

У ході складання адміністративних матеріалів за вчинені правопорушення (ч. 1 ст. 121 та ч. 1 ст. 130 КУпАП) водій запропонував поліцейським відкупне за непритягнення його до відповідальності. Гроші у сумі 10 тисяч гривень він поклав у службову автівку, хоча патрульні неодноразово попереджали його про протиправність таких намірів.

Працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського районного управління задокументували правопорушення.

Тож нині, окрім адміністративної відповідальності за низку вчинених правопорушень, чоловікові загрожує і кримінальна.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 8 грудня у Бердичеві 41-річний керманич, що порушив ПДР, хабарем намагався відкупитися від патрульних. Чоловік також не мав водійського посвідчення.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 4 грудня 2023 року неподалік села Пряжева Житомирського району поліцейські зупинили Audi, водій якого знехтував Правилами дорожнього руху, під час складання протоколу за порушення ПДР та нетверезе водіння чоловік запропонував патрульним 100 доларів та 1000 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульна поліція патрульний хабар Чуднів нетверезий водій алкоголь ПДР відкупне 
Матеріали по темі